CNP – Program za poneđeljak 16. januar 2017. godine

 

 

U ponedjeljak 16. januara, u Crnogorskom narodnom pozorištu u 20 sati, će biti izvedena predstava „Učene žene“, po tekstu Žana Batista Poklena Molijera, u režiji i adaptaciji Jagoša Markovića.

Scenografiju i izbor muzike potpisuje Jagoš Marković, kostimografiju Marija Marković, scenski govor Ljiljana Mrkić Popović, asistent režije Tara Lazarević a izvršna producentkinja Nela Otašević.

U predstavi igraju: Mirko Vlahović, Nada Vukčević, Kristina Obradović, Petar Vlahović, Julija Milačić, Momčilo Otašević, Petar Burić, Mišo Obradović, Jelena Nenezić Rakočević, Branimir Popović, Aleksandar Gavranić,  Filip Đuretić, Goran Vujović i Marko Todorović.

 

Iste večeri u okviru Scene Akademija na Sceni Studio u 20.30 sati, biće izvedena predstava po tekstu Vladimira Đurđevića “Ne igraj na Engleze”.

Riječ je o ispitnoj predstavi studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, u klasi prof. Branislava Mićunovića i asistenta doc. Branka Ilića. Redovan profesor na predmetu Režija: Radmila Vojvodić. Režiju potpisuje Zoran Rakočević, a u predstavi igraju: Vule Marković, Pavle Popović i Omar Bajramspahić.

“Ne igraj na Engleze” je komedija koja dramsku zbilju drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu od opsjednutosti kladionicom. Njihovi životi su protraćeni, kladionica je od njih napravila ljude iskidane svojim niskim strastima, koji se međusobno varaju i podmeću. Komedija je na granici urbeneskog, pogotovo kad saznaju da su se sva trojica na isti dan opkladili na istu utakmicu sa tri različita ishoda.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen + 2 =