CNP – Program za poneđeljak i utorak 20. i 21. januar 2013. godine

 

CNP - znak 150

 
 

U okviru filmskog programa koji Crnogorsko narodno pozorište realizuje u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, 20. i 21. januara će biti prikazane dvije komedije reditelja Velimira Velje Stojanovića, za koje je scenario napisao Ratko Đurović, “Zle pare” i “Četiri kilometra na sat”.

U ponedjeljak 20. januara na Velikoj sceni u 20 sati će biti prikazan film “Zle pare”.  April 1941. Prije konačnog sloma Kraljevine Jugoslavije, vlada i kralj napuštaju zemlju sa nikšićkog aerodroma, noseći veliku količinu zlata i novca. Kako u avionu nema mjesta za sve, jedan dio ostaje skriven u obližnjoj pećini. Novac slučajno pronalaze mještani, koji preko noći postaju “milioneri”. Razni avanturisti nastoje da se dokopaju novca da bi pobjegli u inostranstvo. Onda kada se napokon snabdiju dovoljnim količinama novca i pasošima, špekulanti saznaju da je taj novac kao sredstvo plaćanja izgubio svaku vrijednost. U filmu igraju : Dubravka Gal, Antun Nalis, Vaso Perišić, Petar Vujović, Ljuba Tadić..

U utorak 21. januara, biće prikazan film « Četiri kilometra na sat ».

Na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, biće prikazan film « Četiri kilometra na sat », reditelja Velimira Velje Stojanovića, po scenariju Ratka Đurovića.
Učmala palanka u predratnoj Jugoslaviji. Dva poslanička kandidata bore se za glasove ne birajući sredstva. Duhovita i precizna studija života palanke, kroz priču o privatnim ambicijama, ali i o ljubavi dvoje mladih čiji su roditelji politički suparnici. U filmu igraju : Žarko Mitrović, Joviša Vojinović, Milan Srdoč, Petar Vujović, Pavle Vuisić.
Crnogorsko narodno pozorište filmski program realizuje u saradnji sa Crnogorskom kinotekom.

Ulaz za filmske projekcije je slobodan.