CNP – Program za utorak 25. februar 2014. godine

 

CNP - znak 150

 
 
 

U utorak 25. februara na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, biće izvedena predstava  „Everyman Đilas“, po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić.

Producent predstave je Janko Ljumović, dramaturškinja Borka Pavićević, scenograf Hans Georg Schafer, kostimograf Leo Kulaš, kompozitor Žarko Mirković.

U predstavi igraju: Tihomir Stanić, Ana Vučković, Jelena Rakočević, Gorana Marković, Karmen Bardak, Gordana Mićunović, Ljubica Barać Vujović, Simo Trebješanin, Dejan Ivanić, Dušan Kovačević, Nikola Perišić, Petar Novaković, Zoran Vujović, Miloš Pejović, Aleksandar Radulović, Slobodan Marunović, Mišo Obradović, Dragica Tomas, Milorad Radović, Goran Slavić i Nada Vukčević.

U srijedu 26. februara, u Press Sali Crnogorskog narodnog pozorišta u 12 sati, biće održana debata pod nazivom “Nove-stare utopije, ima li ih?” u okviru ciklusa razgovora “Debata u pozorištu”.

U debati učestvuju: Srećko Horvat, filozof iz Hrvatske i pisac Andrej Nikolaidis. Medijatori debate biće Janko Ljumović, direktor CNP-a i Borka Pavićević, dramaturškinja.

Ciklus razgovora “Debata u pozorištu” predstavlja platformu kojom želimo da pokrenemo javnu diskusiju povodom predstave “Everyman Đilas” po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić.

Ciklus razgovora je zamišljen tako da pozorištu omogući dodatno djelovanje u javnoj sferi, i da ono postane mjesto susreta, kritičkog i intelektualnog promišljanja društvenih pitanja – pitanja na koja zajednički možemo tražiti odgovore, kako u pozorištu koje stvaramo, tako i u debatama koje pokrećemo.

Debatu želimo da vodimo i zbog stvarnosti koju pozorišna publika živi, kao i zbog toga što želimo da se pozorište zalaže za javni prostor. Za njegov rad, za njegovu kapacitiranost da govori društvu nužan je i interdisciplinarni pristup koji promovišemo. Debata je nužna pozorištu, kao što je pozorište nužno društvu i zajednici u kojoj djeluje.

Press sluzba CNP-a