Dani češkog filma u KIC-u

 

da-je-vjecna

Dani češkog filma biće održani u organizaciji Ambasade Republike Češke i Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” od 13. do 15.oktobra.

dani-ceskog-filmaU okviru revije biće prikazana dva dugometražna filma novije češke produkcije i jedan animirani film, a ulaz je besplatan.

Komična drama “Ljubavne bore”Vrásky z lásky” (2012) reditelja Jiříja Stracha otvoriće reviju u četvrtak, 13.oktobra, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Film govori o penzionisanom učitelju i njegovoj potrazi za slavnom glumicom koja je desetinama godina ranije ostavila neizbrisiv trag u njegovom životu.

U petak, 14.oktobra prikazaćemo film “Oživljavanje – “Revival” (2010) rediteljke Alice Nellis, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Film donosi priču o grupi „Smoke“, poznatoj kao češki „Rolling Stones“ koja se pod nerazjašnjenim okolnostima 1972. godine raspala i motivima da se ta ista grupa oživi.

Reviju će u subotu, 15.oktobra zatvoriti animirani film “Pat i Mat” (2003) reditelja Mareka Beneša, u sali DODEST, sa početkom u 11 sati. U ovom filmu glavna inspiracija u dogodovštinama dvojce majstora, Pata i Mata je njihova nesposobnost. Nije bitna samo šala, već i optimističan pogled na stvari. Čak i onda kada je sve izgubljeno, nikada se ne predaju i uvijek su na kraju, sa postignutim rezultatima zadovoljni.

 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − twelve =