Dvije jednočinke „Daj mi ruku“ i „Ići kroz…“ Baletske trupe „Ballo“ u KIC-u

 

 

            Baletska trupa „Ballo“ izvešće dvije jednočinke „Daj mi ruku“ i „Ići kroz…“ u poneđeljak, 17.aprila, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

             Biće to prilika da ljubitelji savremenog pokreta vide predstavu nastalu kao spoj dvije koreografske prakse, njemačkog autora Mikael Onesoa (Mikael Honesseau) i domaćih koreografa Tamare Vujošević Mandić i Slavke Nelević.

             „Dva su povoda za predstojeći nastup u KIC-u „Budo Tomović“: prvi je proslava svjetskog dana igre koji se obilježava svake godine krajem aprila, tačnije dvadesetdevetog, a drugi je naše gostujuće igranje u Italiji, Teatru San Domeniko iz Kreme (Crema) 22. aprila. Ovo gostovanje je nastavak naše dugogodišnje saradnje sa italijanskim kompanijama i teatrima, a osobito sa umjetničkim direktorom Frankom Ungarom, koji već dugi niz godina prati dešavanja na pozorišnoj sceni Balkana“, kazala je Tamara Vujošević Mandić, jedna od koreografkinja.

              Komadom „Ići kroz…“ Baletska trupa „Ballo“ je po drugi put bila nagrađena na Bijenalu crnogorskog teatra 2014. godine. „Nagrade su podstrek za dalji rad i nose teret odgovornosti da se sljedećim projektom jednako kvalitetno posvetimo promociji savremenog pokreta i baleta u Crnoj Gori“, istakla je druga koreografkinja Slavka Nelević.

U predstavi igraju: Ana Babac, Marko Radonjić, Nina Braletić, Julija Milačić, Jelena Simić, Ana Raspopović i Damjan Senić.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 13 =