Galerija Centar – Multimedijalna prezentacija – izložba crteža i performans Daliborke Kordić Bajrović

 
 

Galerija Centar

 
 

U utorak, 26. februara sa početkom u 19 časova u galeriji “Centar” biće održana multimedijalna prezentacija – izložba crteža i performans Daliborke Kordić Bajrović pod nazivom „Target“.

Daliborka Kordić Bajrović rođena je 1972. godine u Kotoru. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 1996. godine, u klasi profesora Dragana Karadžića. Samostalno je izlagala u Kotoru, Podgorici i Dubrovniku kao i na brojnim kolektivnim izložbama. Dobitnik je Nagrade za najbolji likovni rad nastao u Kotoru tokom 2007. godine. Živi i radi u Kotoru.

U katalogu koji prati izložbu istoričarka umjetnosti Tatjana Kriještorac je, između ostalog, zapisala: „…“Target“’ je još jedna u nizu samostalnih multimedijalnih prezentacija ove umjetnice, u kojoj se bavi kulturom američkih Indijanaca, naroda koji je njeno srce osvojio ne samo svojim stradanjem, već i svojim stvaralaštvom… Kada se govori o Daliborkinom radu, neizostavno treba naglasiti najprije njen briljantan crtež, impulsivno satkan od bogate raznolikosti ekspresivnih poteza, kojima stvara pokret, dinamiku, ritam, dramatiku. Kolorit, iako sveden na skroman odabir boja, svojom ekspresivnošću i intenzitetom ostavlja upravo suprotan utisak. Iako crtež gradi bez prethodnog osmišljavanja, impulsivno, njeno vladanje kompozicijom se ni u jednom trenutku ne dovodi u pitanje, zahvaljujući nepogrješivoj slikarskoj intuiciji.“

Izložba u galeriji „Centar“ će trajati narednih 15 dana.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O AUTORKI, IZLOŽBI I PERFORMANSU
KLIKNITE NA NASLOVNU STRANU KATALOGA

Performans Daliborke Kordic Bajrovic