Galerija “Centar”, Podgorica – izložba slika Aleksandra Vukotića

 

Galerija Centar

 
 

U četvrtak, 11. jula u 21 čas u galeriji „Centar” biće otvorena izložba Aleksandra Vukotića.

Aleksandar Vukotić je rođen 1980. u Podgorici. Diplomirao je 2002. na FLU Cetinje, odsjek slikarstvo u klasi prof. Branislava Sekulića.

Postdiplomske studije je završio 2006. na FLU Cetinje, klasa prof. Branislava Sekulića. Rezidencijalno je boravio 2010. u Cite des Arts, Pariz. Izlagao je samostalno u Podgorici, Herceg Novom, Budvi, Tivtu i Cetinju kao i na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Beograd, Pariz, Šangaj, Njujork, Priština). Dobitnik je više nagrada za stvaralaštvo a autor je i tri kratka video rada.

U uvodnom tekstu za katalog istoričarka umjetnosti Mirjana Dabović Pejović je, između ostalog, zapisala: „Vukotićeva slika, iako na prvo gledanje jasna i pregledna, laka za odgonetnuti, zapravo predstavlja mjesto hermetične igre simbola u kojoj gledalac može samo djelimično naslutiti njihovo stvarno značenje za umjetnika i njihovu međusobnu vezu. Često koristi elemente koji pripadaju savremenoj komunikaciji, predmete ili znakove koji nas upućuju na konkretna mjesta i zbivanja … “.

Izložbu će otvoriti Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti.

Izložba će trajati do 20. avgusta.

 

VIŠE O STVARALAŠTVU ALEKSANDRA VUKOTIĆA
MOŽETE SAZNATI AKO KLIKNETE NA NASLOVNU STRANU KATALOGA

Naslovna strana kataloga Aleksandra Vukotica