Galerija “Centar” Podgorica – Samostalna izložba skulptura Bogdana Darmanovića

 

Galerija Centar

 
 

U četvrtak, 13. juna u 20 časova u galeriji „Centar” biće otvorena prva samostalna izložba skulptura Bogdana Darmanovića pod nazivom „Mit o ptici“.

Bogdan Darmanović je rođen je 1986.godine u Podgorici. Diplomirao je na vajarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju 2012. godine.

Izlagao je na više grupnih izložbi. Dobitnik je nekoliko nagrada za skulpturu i sliku (Prvo mjesto na konkursu za realizaciju spomenika „Civilnim žrtvama ratova na prostorima bivše Jugoslavije 1991-2001“- Otkupna nagrada, Ekonomski fakultet, izložba „Susreti“). Živi i radi u Podgorici.

U uvodnom tekstu za katalog vajar Željko Reljić je, između ostalog,

zapisao: „Darmanovićeva skulptura svedena je na razmjere jedne prečišćene stilske osjećajnosti, široke površine utisnute u jednu čvrstu, harmoničnu, jednostavnu kompozicionu šemu. On istražuje odnose između mase i površina, vješto ritmovanje istih, sve ono što može da se otkrije i fiksira u ovoj zanimljivoj igri plastičnih valera. Ovako predano otkrivanje forme nije smetalo mladom umjetniku ni u jednom trenutku da iskaže vrijednost njegovih skulptorskih vizija“.

Izložbu će otvoriti Željko Reljić, vajar.

Izložba je otvorena do 30. juna.

 

 ZA VIŠE INFORMACIJA O STVARALAŠTVU AUTORA
KLIKNITE NA NASLOVNU STRANU KATALOGA

Naslovna strana kataloga za izlozbu Bogdana Darmanovica