Grad teatar Budva – program za 09. i 10. jul

 

JU “Grad teatar”

Budva, 08. 07. 2011. godine

 

 

 

 

Najava za program 25., jubilarnog, “Grada teatra” za subotu, 09. jula i nedjelju, 10. jula


U okviru 25., jubilarnog, festivala “Grad teatar” 9. i 10. jula sa početkom u 22 časa na sceni između crkava u budvanskom Starom gradu će se odigrati prva i druga repriza predstave “Kanjoš Macedonović” po tekstu i u režiji Vide Ognjenović, čijom je premijerom otvoren ovogodišnji festival.

Predstavu je rediteljka najavila kao: „Mi nećemo raditi nikakav rimejk ‘Kanjoša Macedonovića’ od pre dvadesetak godina, već potpuno novu predstavu. Tadašnja predstava bila je o Paštrovićima i sledila je taj neki tradicionalni, mitski nanos o Kanjošu koji je pobedio, ne toliko hrabrošću i junaštvom, koliko mudrošću. Ovoga puta, umesto tog idiličnog paštrovićkog društvenog pejzaža, htela bih da napravim jednu oštru, vrlo gorku i crnu, predstavu o tome kako je mala sredina, u suštini, užasno dvolična i opaka. To je sredina koja usled te svoje plemenske zatvorenosti, preuveličava sopstvenu važnost i značaj“ – objasnila je gospođa Ognjenović.

U novoj predstavi igraju: IGOR ĐORĐEVIĆ, MARKO BAĆEVIĆ, PREDRAG EJDUS,  BRANISLAV LEČIĆ, ALESKANDAR ĐURICA, BRANKO VIDAKOVIĆ, PAVLE JERINIĆ,  BRANKO JERINIĆ, ZORAN ĆOSIĆ, RADOVAN MILJANIĆ, NEBOJŠA KUNDAČINA,  MIŠO OBRADOVIĆ, SINIŠA UBOVIĆ, HADŽI NENAD MARIČIĆ, TANASIJE UZUNOVIĆ,  ANDREJA MARIČIĆ, MILO LEKIĆ, ZORANA BEČIĆ, STELA ĆETKOVIĆ, SENA ĐOROVIĆ,  JELENA HELC, BILJANA ĐUROVIĆ, MARTA ĆERANIĆ, STEVAN PIALE.

Rediteljka Vida Ognjenović je i autorka teksta, scenografiju je radio Miodrag Tabački, kostimografiju Ljiljana Dragović, kompozitor je Zoran Erić, dramaturg Božo Koprivica, a scenski pokret je uradio Saša Krga.

Predstava je rađena u koprodukciji sa Narodnim pozorištem iz Beograda, a na repertoaru programa “Grada teatra” je i u ponedjeljak 11. i u utorak 12. jula.

 

Press služba Grad teatra