Grad teatar Budva – Najava programa za 25. jun 2013. godine

 

Grad teatar 2013 - 200

 
 

U utorak 25. juna 2013. godine sa početkom u 22 časa nastavlja se ciklus predstava zagrebačkog EXIT teatra. Na sceni između crkava gostuje predstava „Kako misliš mene nema“, čije autorstvo i režiju potpisuje Ivica Boban.

Autorka je o ovom projektu istakla: “Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije”.

Kritika je o projektu zapisala: “Ima me, ima. Iako sam jedan, u meni se tiskaju moji prijatelji i neprijatelji, moje uspomene, u meni se tiskaju i mnoga moja ja, negdje u ormaru odložene su i brojne maske koje nosim u javnosti ili pred mamom, znancima, šefom(…) Znam da je ovo traljav pokušaj da se riječima prepriča ono što se ne može prepričati nikako, nego tijelom iskazati na sceni. Učinili su to Filip Juričić i Amar Bukvić u dragocjenom izlazu za hrvatsko kazalište koje se zove Teatar EXIT(…) Dvosatno nemilosrdno premetanje preko glave i uma iscjeljujuće je djelovalo ne samo na autore, nego i na publiku. Sućut koju su izazvali prema nama samima sada i ovdje ponijet ćemo dalje, i onda kad predstave Kako misliš mene nema!? više ne bude…” 

U predstavi igraju Filip Juričić i Amar Bukvić, koji su za ovu interpretaciju osvojili mnoge nagrade za najbolje glumačko izvođenje. Režiju i scenografiju potpisuje Ivica Boban, asistent režije je Olja Lozica, kosatime je uradila Doris Kristić, oblikovanje svjetla Deni Šesnić, a majstor svjetla je Tomica Baotić.

 

U utorak 25. juna na Trgu pjesnika se nastavlja i program „Budvanski autori“ posvećen stvaraocima u pisanoj riječi. Program se realizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve i dio je programa koji organizuje TOB pod nazivom „Dani umjetnika Budve“. Ovoga puta, na Trgu pjesnika će svoje stvaralaštvo predstaviti Radmila Knežević i Živojin Ćelić. Razgovore sa autorima vode Nina Smailagić i Jelena Jelušić.

 

Pres-služba “Grada teatra”