Grad teatar Budva – Najava programa za subotu 27. jul 2013. godine

 

Grad teatar 2013 - 200

 
 
 

U subotu, 27. jula, sa početkom u 22 časa koncertom na sceni između crkava se završava muzički program 27. festivala „Grad teatar“. Srđan Bulatović i Darko Nikčević gitariste, sa bubnjarom Dragoljubom Đuričićem će zatvoriti ovogodišnji muzički segment festivala Grad teatar.

 

Darko NikcevicDarko Nikčević (Nikšić 1971.) je flamenko gitarist i kompozitor. Radi na Muzičkoj akademiji na Cetinju kao rukovodilac elektro-akustičke laboratorije i predavač na predmetu Muzička tehnologija. Autor je prvog albuma instrumentalne muzike u Crnoj Gori “Flamenco” (1994.) u izdanju Muzičke produkcije Radio Televizije Crne Gore i koautor, sa klasičnim gitaristom Srđanom Bulatovićem, CD-a “DUO“ (2001.), “Nostalgija“ (2005.), “Dodir Crne Gore” (2011.) i “Sinergija” (2012.). Učestvovao je na velikom broju muzičkih emisija, koncerata i spotova mnogih radio i TV stanica u Crnoj Gori, Srbiji (Studio B), Hrvatskoj (HRT), Sloveniji (TV Slovenije i TV3) i Španiji (RNE – Radio Nacional de España). Član je Udruženja kompozitora Crne Gore.

Srdjan BulatovicSrđan Bulatović (Podgorica 1972.) počeo je svirati gitaru sa osam godina u klasi nastavnika Miodraga Ćupića, kod koga završava nižu muzičku školu, i koji ga usmjerava na profesionalno bavljenje gitarom. Prvi je diplomirani gitarista i magistar gitare u Crnoj Gori. Pored aktivnog bavljenja koncertnom djelatnošću kao solista, zajedno sa flamenko gitaristom Darkom Nikčevićem osniva duo gitara 1991. godine. Preko ovog dueta upoznaće muziku i drugih žanrova kao sto su flamenco, filmska, etno i džez muzika, koji će u korelaciji sa klasičnom imati snažan uticaj na njegovo dalje bavljenje muzikom. Kao solista, objavio je CD-e “Gitara”, koji je ujedno i prvi CD klasične muzike snimljen i izdat u Crnoj Gori (1998.), i “Live in Belgrade” (2010.). U koautorstvu sa Darkom Nikčevićem izdao je CD-e “Duo” (2001.), “Nostalgija” (2005.), “Dodir Crne Gore” (2011.) i “Sinergija” (2012.). Jedan je od osnivača i predavača na “Bar guitar festu”, i umjetnički direktor “GitarArt Summer Festivala” u Herceg Novom.

Dragoljub DjuricicDragoljub Đuričić, rođeni Cetinjanin i najpoznatiji balkanski bubnjar, iako je ranih sedamdesetih pokušao da upiše srednju muzičku školu i bio odbijen kao antitalenat, zbog čega mu je, kako kaže ”potajno bilo drago”, u karijeri je odsvirao više od 6000 koncerata na svim kontinentima sem Antartika. Najbolje i najlepše o njemu govori upravo njegova muzika. Sa grupom Leb i sol svirao je po najpoznatijim svjetskim dvoranama i klubovima. U međuvremenu sarađivao je sa velikim brojem različitih – od svjetski najpoznatijih do alternativnih umjetnika. Snimio je preko 70 albuma, što kao studijski muzičar, što kao član grupa u kojima je svirao. Svirao je u YU grupi i Kerberu, sa Dadom Topićem, a od ’97. je vođa orkestra koji prati najpopularnijeg pevača sa ovih prostora Zdravka Čolića. Krajem ’98. osnovao je grupu The drums company, sa kojom je održao koncerte u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, Mađarske, Holandije, Norveške, Njemačke, Italije, Švedske, Austrije, Monaka, Grčke…Između ostalog svoje umjetničko stvaralaštvo upotpunio je radom na muzici za 20 pozorišnih predstava. Komponovao je muziku za balet “Dr. Džekil and Mr. Hajd” u Narodnom pozorištu u Beogradu, koja je dobila nagradu kao najbolja pozorišna predstava. Proizvođač bubnjeva ”Premijer” uvrstio ga je  među 50 najznačajnijih svjetskih bubnjara.

Na programu će biti sledeće kompozicije: RITMICO, POD GOROM, VRSUTA, DUNJA, VRELA VODA NA VALOVE, FISTANLIJA, MATIJA, SLAVIC PERPETUUM MOBILE, IGRA, JOŠ NE SVIĆE, DIMITRIJE, POSKOČI, POLJEM SE VIJA.

 

Darko Nikcevic - Dragoljub Djuricic i Srdjan Bulatovic