Grad teatar Budva – Premijera – “Uspavanka za Vuka Ničijeg”

 

Grad teatar 2013 - 200

 
 

Premijerno izvođenje drame “Uspavanka za Vuka Ničijeg” biće večeras 09. jula 2013. godine na sceni između crkava u Budvi. Drama je napravljena na osnovu istoimenog romana Ksenije Popović, a rađena je u koprodukciji Grad teatra i Narodnog pozorišta iz Beograda. Dramu je režirala Đurđa Tešić, dramatizacija -Bojana Mijović, scenografija – Boris Maksimović, kostimi – Sara Kurtović i muzika – Vladimir Pejković.

Igraju: Vuk – Viktor Savić, Klara – Marija Vicković, Ana – Vanja Milačić, Ćoro – Bojan Krivokapić, David – Pavle Jerinić.

O romanu i predstavi:

Ksenija Popović je uspjela da napiše knjigu bitno drugačiju od svog prvog ostvarenja, a da pri tome sačuva prepoznatljivost izraza, ili bolje reći osobenu emociju svog stvaralaštva. Ona se već iskazala kao autorica koja je spremna na sučeljavanje s temeljnim egzistencijalnim pitanjima, pa su otuda njene teme univerzalne, ali prije svega pripadaju generacijama koje pouzdano računaju samo na svoju izgubljenost. Otuda je pred njom bio veći izazov, da uvjerljivo prikaže susret ličnih usuda sa usudom vremena u kome živimo.

                                                         Pavle Goranović o romanu „Uspavanka za Vuka Ničijeg“

 

„Uspavanka za Vuka Ničijeg“ je predstava o ljubavi i prijateljstvu četvoro ljudi odraslih u domu za nezbrinutu decu. Jedan tragični događaj iz prošlosti obeležio je njihovo odrastanje. Ljubav između dva mlada, čista bića postaće ljubavni trougao zauvek osenčen osećanjem krivice. Postoji li zajedničko osećanje krivice? Može li snaga prijateljstva nadoknaditi gubitke? Možemo li i umemo li da osprostimo greške iz prošlosti?

Đurđa Tešić, reditelj

Bili su mladi i puni nade jer su pored sebe samih, samo nju i imali.  Jedan događaj promijenio je njihove živote zauvijek. Ostala je krivica. Da li je nametnuta, da li je djeljiva, da li postoji?

Bojana Mijović, dramaturg

 

Reprize: 10, 13. i 14. jula 2013. –  Stari grad, Budva, između crkava u 22 časa.