Grad teatar – Najava postfestivalskog programa

 

Grad teatar Budva - 29

 

 

U srijedu, 12. avgusta, sa početkom u 21.30h, na sceni između crkava, kao dio postfestivalskog programa sa ciljem proširivanja kulturne saradnje sa zemljama regiona, biće izveden koncert ansambla „Prifarski muzikanti“.

“Prifarski muzikanti“ ili „Prifarci“ su slovenački bend koji je svoje muzičko putovanje započeo prije dvadeset pet godina u Fari. Na samom početku su izvodili slovenačku folk muziku, ali danas njihov je repertoar mnogo širi i obuhvata i druge forme muzike – pop muziku, evergrin, nacionalnu folk muziku drugih zemalja i pjesme dalmatinskih klapa. Četiri puta su osvojili nagradu Festivala slovenačke folk muzike, koji se održava u Mariboru (2005, 2008, 2010, 2011), nagradu na festivalu „Slovenska popevka“ (2009). 2000. godine su snimili najbolji album svjetske muzike u Sloveniji.

Ansambl čine: Mitja Ferenc – tambura ‘berda’ i gitara, Valentin Južnič – tambura ‘bisernica’, Martin Marinč – harmonika, Toni Obranovič – klavirska harmonika, Uroš Obranovič – tambura ‘bugarija’, Jernej Pečak – violina i Brane Počkar – tambura ‘brač’.

Na programu su djela redovnog repertoara Prifaraca, ali i nasljeđe muzike svijeta, budući da nastupaju u jeku turističke sezone.