Grad teatar – Najava programa za 31. jul 2013. godine

 

Grad teatar 2013 - 200

 
 
 

U srijedu, 31. jula, sa početkom u 21 čas, biće otvorena poslednja izložba ovogodišnjeg Festivala „Grad teatar“. Izložba „Oslikaj predstavu“ je realizovana u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja. Svoje radove će na bašti Barbakana, na otvorenom, predstaviti Bojana Popović, Iva Ivanović, Igor Benić, Helena Tošić, Radomir Milić i Jelena Đurašković. Kao koordinator selekcije Zoran Delibašić Beli je pratio rad ovih mladih umjetnika.

Ideja vodilja ovog projekta je da se zainteresovanim studentima omogući da u toku pripreme predstave (ovogodišnje produkcije) mogu iz gledališta da crtaju/slikaju viđenje predmetne predstave (kostime, scenografiju, scene, portrete…).

            Bojana Popović

Rođena 10.05.1990. Završila osnovne studije na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsijek slikarstvo. Učestvovala je u studentskoj razmjeni na East Tennessee State University USA. Učesnik je mnogih grupnih izložbi.

Opis rada: Instalacija u prostoru.

             Igor  Benić

Rođen 28.08. 1990 na Cetinju. Student je Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, studijski program grafički dizajn. U proteklih nekoliko godina imao je više grupnih i jednu samostalnu izložbu. Bavi se muzikom, fotografijom i grafičkim dizajnom.

Na ovoj izložbi predstaviće seriju od pet plakata na temu predstave Uspavanka za Vuka Ničijeg.

Iva Ivanović

Rođena 19.3.1992.god na Cetinju.

Student III godine FLU na Cetinju, studijski program- grafički dizajn. Učesnik brojnih domaćih i međunarodnih radionica iz oblasti umjetnosti.

Liebestraum, digitalni kolaž, 150x60cm

…i svi utonuše u san ljubavi, puni bola i straha od onoga što slijedi, žudeći za slobodom koju nikada neće dotaći.

Radomir Milić

Rođen 13. 07. 1990. godine u Nikšiću. Student je IV godine FLU Cetinje, studijski odsijek grafički dizajn. Izlagao na više kolektivnih izložbi.

Predstaviće se crtežima koji su rađeni na temu rasprave, sukoba između likova-glumaca u predstavi Uspavanka za Vuka Ničijeg.

Helena Tošić

Rođena  20. VIII  1992. godine na Cetinju. Student je III godine Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju – studijski program grafički dizajn.

Naziv rada: Dom

Tehnika: Kolaž

Opis rada: Jedan prostor, jedan lik, jedan problem, koji se opet tiče svih.

 

Jelena Đurašković

Rođena 17. 08. 1990. godine u Beogradu.

Obrazovanje:

2009 – 2012 Fakultet likovnih umjetnosti, Cetinje (Bechelor diploma)

2012 – 2013 Fakultet likovnih umjetnosti, Cetinje (Specijalističke studije)

Izložbe:

2011 Podgorica, “Susreti”

2012 Cetinje, Ministarstvo kulture, “Dani studenata”

2012 Perast, Muzej u Perastu, Studentska izložba

2012 Podgorica, “Susreti II” – Treća nagrada za sliku “Uranjanje u prenatalni san”

2013 Perast, Muzej u Perastu, Studentska izložba

Koordinator izložbe: Zdravko Delibašić  –  Beli

Rođen u Nikšiću 09. 02. 1985. godine.  Diplomirao na Fakultetu likovnih umjetnosti, Cetinje  2010. godine. Na istom fakultetu završio magistarske studije u sklopu kojih je poslednji semestar  boravio u Francuskoj na Ecole Nationale Superieured’Art de Nancy.

Učesnik je brojnih izložbi, radionica i manifestacija  u zemlji i inostranstvu. Takođe, dobitnik je brojnih međunarodnih i internacionalnih nagrada i stipendija u domenu vizuelnih umjetnosti.
Radi kao saradnik u nastavi na FLU Cetinje, studijski program Grafički dizajn, na predmetima Ilustracija i Grafičko oblikovanje knjige. Član je Udruženja Likovnih Umjetnika Crne Gore.

Izložba će biti otvorena do 9.08.2013 godine.

Pres služba „Grada teatra“