Grad teatar – Najava programa za četvrtak, 31. jul 2014.godine

 

FINAL plakat GT 28 - 250

 
 

U četvrtak, 31. jula, nastavlja se književni program ovogodišnjeg festivala gostovanjem poznatog filozofa i pisca iz Hrvatske Srećka Horvata.

Povod za gostovanje je objavljivanje knjige Što Europa želi? (2013), koju je Horvat objavio u koautorstvu sa Slavojem Žižekom, u kojoj autori inteligentno, sveobuhvatno i kritički promišljaju dinamičku vrednosnu ambivalentnost evropskih tekovina kojima težimo, koje vjerujemo da poznajemo i  zaboravljamo da, s vremena na vrijeme, preispitamo.

Srećka Horvata (1983) je njemački nedjeljnik „Freitag“ nazvao „jednim od najzanimljivijih glasova svoje generacije”, a holivudski reditelj Oliver Stoun “harizmatičnim hrvatskim filozofom”. Objavio je devet knjiga na hrvatskom jeziku, među kojima su Diskurs terorizma, Protiv političke korektnosti i Pažnja! Neprijatelj prisluškuje. Što Europa želi? (2013) je objavljena na desetak jezika. Dvije godine bio je član stalne postave emisije“Peti dan” na HTV-u, a potom je uređivao i vodio emisiju “Zdravo društvo”. Redovno objavljuje tekstove i društvene komentatre u vodećim svjetskim novinama kao što su The Guardian, Al Jazeera i The New York Times.

O knjizi, ali i svim ostalim temama, sa autorom razgovara Balša Brković.

 

Obavještenje povodom održavanja predstave „Doktor Nušić“
na 28. festivalu „Grad teatar“

 

Budući da predstava Kruševačkog i Somborskog pozorišta „Doktor Nušić“ u režiji Kokana Mladenovića nije održana 30. jula zbog nevremena, Direkcija Festivala je odlučila da se predstava održi večeras, 31. 07, u 22 časa.

U slučaju povoljnih vremenskih prilika, predstava će se održati na sceni između crkava. U slučaju kiše, predstava će biti održana u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.

Konačnu informaciju o lokaciji ćemo objaviti u 20 časova.

Još jednom napominjemo da će cjelokupni iznos od prodatih ulaznica biti uplaćen u humanitarne svrhe, za pomoć stanovništvu poplavama pogođenih područja.

Ostali programi „Grada teatra“ se odvijaju po predviđenom planu, tako da na Trgu pjesnika od 21 čas gostuje Srećko Horvat. U slučaju kiše, veče će se održati u crkvi Santa Marija.

PRESS SLUŽBA GRAD TEATRA