Gradsko pozorište – „Čarobnjak iz Oza“ śutra, 27. novembra u KIC-u

 

Gradsko pozoriste Podgorica - logo

 

Predstava „Čarobnjak iz Oza“ (5+), sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće izvedena u neđelju, 27. novembra 2016. godine, u 12 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Po romanu Franka Lajmana Bauma, dramatizaciju je uradila Aleksandra Glovacki, a predstavu je režirao Jagoš Marković.

 

carobnjak-iz-oza-1

 

Ova slavna filmsko-muzička avantura za djecu, ali i čitavu porodicu, prati dogodovštine djevojčice Doroti koju je ciklon oduvao daleko od njene kuće u čudesnu zemlju Oz.

„Čarobnjak iz Oza“ je priča o odrastanju, ali i o prijateljstvu među različitima. Doroti na putovanju upoznaje strašilo, limenog čovjeka i ne baš tako hrabrog lava. Tražeći spas od problema koji su ih proganjali, ova simpatična družina otkriva sopstvenu snagu i shvata da im čudesni čarobnjak iz Oza ne može riješiti probleme, već da izlaz i spas treba da traže u sebi.

 

carobnjak-iz-oza-2

 

Igraju: Kristina Stevović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Božidar Zuber, Branimir Popović, Sejfo Seferović, Sanja Popović i Filip Đuretić.

Idejno riješenje scenografije i scenski pokret potpisuje reditelj Jagoš Marković, kompozitor je Ljubomir Ninković, a kostimografiju je uradila Marija Marković. Dizajner svijetla je Radomir Stamenković, a asistent reditelja Darko Bjelobrković.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + one =