Gradsko pozorište – Hit predstava „Više od terapije“

 

 

Ansambl Gradskog pozorišta izvešće u petak 28. aprila, u 20 sati, u sali Dodest hit predstavu„Više od terapije“. Projekat sa Večernje scene našeg pozorišta, po drami Kristofera Duranga, režirala je Alisa Stojanović.

 

 

Predstava se na duhovit način bavi istraživanjem pravila ponašanja u savremenim muško-ženskim odnosima. Djelo duboko komunicira sa pitanjima ljudske psihe i seksualnosti, otkrivajući niz likova koji se, tražeći psihoterapeutsko izlječenje, zapravo nalaze u tragikomičnim situacijama začaranog kruga u kome je i psihoterapeut jednako spreman da postane pacijent i traži pomoć za sebe. Komad „Više od terapije“ inspirisao je Roberta Altmana da 1987. godine snimi istoimeni film, ali ga je Durang, nezadovoljan ekranizacijom, ocjenio kao „vrlo nesrećan projekat”.

Igraju: Pavle Ilić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Ivona Čović-Jaćimović, Branko Ilić i Emir Ćatović.

Dramaturg je Milica Piletić, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Jelena Đukanović, a izbor muzike uradio je Ivan Brkljačić. Koreograf je Jovica Nikolić, koji sa Slavkom Nelević potpisuje i scenski pokret. Asistent scenografa je Smiljka Šeparović, a asistent kostimografa Milena Đurđić. Saradnici u produkciji su Ana Medigović i Vukosava Tomović.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 − 1 =