Gradsko pozorište Podgorica – April počinje „Slastima slave“

 

 

Aprilski repertoar u Gradskom pozorištu otvoriće u utorak, 4. aprila, u 20 sati, u sali Dodest hit predstava „Slasti slave“, sa Večernje scene. Prema djelu „Glorious“ britanskog pisca Pitera Kiltera, predstavu je adaptirao i režirao Stefan Sablić.

Komičan, ali i dirljiv dramski tekst govori o strasti prema slavi jedne žene koja je proglašena za najgoru pjevačicu na svijetu. Kilter je komad napisao po istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. U predstavi igraju Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević-Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Sljedećeg dana (5. april), u okviru Dramske scene za mlade počeće probe za novu predstavu u produkciji Gradskog pozorišta. Riječ je o komadu „Mi djeca sa stanice Zoo“ koju će režirati Ana Vukotić po dobro poznatoj istinitoj priči Kristijane Felšerinov. Ispovijest Kristijane F. sedamdestih godina prošlog vijeka potresla je njemačku javnost i do dana današnjeg nije izgubila na aktuelnosti. Priča razotkriva veliki problem dječje narkomanije i dječje prostitucije, ali i čitav društveni kontekst koji omogućava da se ovi problemi nesmetano razvijaju… Predstava će premijerno biti izvedena sredinom maja u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Na Lutkarskoj sceni za djecu 6. aprila, u Dodestu, biće igrana predstava „Ružno pače“ (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka, dok su 7. i 8. april rezervisani za prve reprize najnovije produkcije „Romeo i Julija“ (14+), koju je režirala Emilija Mrdaković. „Bajka o ribaru i ribici“ (6+), takođe sa Lutkarske scene za najmlađe, biće igrana u nedjelju, 9. aprila. Ovu predstavu za Gradsko pozorište, po Puškinovom djelu režirao je Jevgenij Ibragimov.

U utorak, 11. aprila, je prvo gostovanje Gradskog pozorišta van Podgorice u ovom mjesecu. Sa predstavom „Kod Nojeve barke u osam“ (5+), reditelja Roberta Valtla, Gradsko će se predstaviti kotorskoj publici u Kulturnom centru „Nikola Đurković“. U četvrtak 13. aprila, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ ansambl Gradskog pozorišta izvešće autorski projekat Borisa Liješevića „Čuvari tvog poštenja“. Uslijediće gostovanje sa ovom predstavom 18. aprila u Kotoru i 19. aprila u Herceg Novom, gdje će komad biti igran u okviru HAPS-a 2017.

Do kraja mjeseca podgorička publika, na scenama KIC-a „Budo Tomović“, moći će da vidi i predstave  „Ljepotica i Zvijer” (22. i 24. april), „Lažljivci“ (24. april), „Više od terapije” (28. april), „Ah, šta sve mora jadno dijete” (29. april) i „Kod Nojeve barke u osam“ (30. april).

Ulaznice za predstave sa aprilskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

 

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ PROGRAMA

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 4 =