Gradsko pozorište Podgorica – Hit predstava „Slasti slave“

 

 

Hit predstava „Slasti slave“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u utorak 4. aprila 2017. godine, u 20h, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Po tekstu Gloriousbritanskog pisca Pitera Kiltera, predstavu je adaptirao i režirao Stefan Sablić.

 

 

Komičan i dirljiv komad govori o strasti prema slavi jedne žene koja je proglašena za najgoru pjevačicu na svijetu. Kilter ga je napisao po istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Proslavila se operskom karijerom, iako nije umjela da pjeva. Predstava osvjetljava ljupku korupciju kojom se Gospođa Dženkins bavila i čarobnu riječ – mito – koja joj je otvarala sva vrata. Ipak, priča o Florens Dženkins je topla ljudska drama, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su nadvladali nedostatak talenta.   

Ovaj veliki pozorišni hit praizveden je 2005. na Vest Endu u Londonu, kada je bio i nominovan za prestižnu nagradu „Lorens Olivije”, u kategoriji najbolja nova komedija.

Igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević-Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Izbor muzike potpisuje Stefan Sablić, kostimografiju Aleksandar Nošpal, a scenografiju Smiljka Šeparović.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 1 =