Gradsko pozorište Podgorica – Hit predstava „Više od terapije“

 

 

Nakon duže pauze, u donekle izmijenjenoj glumačkoj podjeli, u utorak 28. februara i u srijedu 1. marta 2017. godine, u 20 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ ponovo će biti igrana hit predstava „Više od terapije“. Predstavu sa Večernje scene Gradskog pozorišta, po drami Kristofera Duranga, režirala je Alisa Stojanović.

 

 

Komad se na duhovit način bavi istraživanjem pravila ponašanja u savremenim muško-ženskim odnosima. Djelo duboko komunicira sa pitanjima ljudske psihe i seksualnosti, otkrivajući niz likova koji se, tražeći psihoterapeutsko izlječenje, zapravo nalaze u tragikomičnim situacijama začaranog kruga u kome je i psihoterapeut jednako spreman da postane pacijent i traži pomoć za sebe. Komad „Više od terapije“ inspirisao je Roberta Altmana da 1987. godine snimi istoimeni film, ali ga je Durang, nezadovoljan ekranizacijom, ocjenio kao „vrlo nesrećan projekat”.

 

 

Igraju: Pavle Ilić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Ivona Čović-Jaćimović, Branko Ilić i Emir Ćatović.

Dramaturg je Milica Piletić, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Jelena Đukanović, a izbor muzike uradio je Ivan Brkljačić. Koreograf je Jovica Nikolić, koji sa Slavkom Nelević potpisuje i scenski pokret. Asistent scenografa je Smiljka Šeparović, a asistent kostimografa Milena Đurđić. Saradnici u produkciji su Ana Medigović i Vukosava Tomović.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − 10 =