Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Filomena Marturano“ u KIC-u „Budo Tomović“

 

Gradsko pozoriste Podgorica - logo

 

Predstava „Filomena Marturano“, koju je po drami Eduarda de Filippa adaptirao i režirao Jagoš Marković, biće izvedena u petak 11. novembra u 20h u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Gradsko pozorište ovaj projekat uradilo je u koprodukciji sa Centrom za kulturu Tivat.

 

filomena-marturano-1

 

Komad, iz kojeg ključa neiscrpna životna energija i iskonska snaga Mediterana, donosi priču o ženi čija dvojnost karaktera zbunjuje i opčinjava. Grešnica i pokajnica, divlja i nježna, strastvena i ranjiva, Filomena Marturano dočarava jednu izuzetno zanimljivu viziju mediteranskih naravi u priči o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima. 

 

filomena-marturano-2

 

Igraju: Anita Mančić, Branimir Popović, Jelisaveta Seka Sablić, Božidar Bole Stošić, Marija Bergam/Kristina Stevović, Andrea Mugoša, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Momčilo Otašević i Simo Trebješanin.

Prevod teksta uradio je Danijel Nečinović, a jezičku obradu Aleksandra Glovacki. Scenografiju i izbor muzike potpisuje Jagoš Marković, a kostimografiju Dragana Ognjenović. Asistent reditelja bio je Velibor Milošević.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 5 =