Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Kod Nojeve barke u osam“

 

 

Predstava „Kod Nojeve barke u osam“ (5+), sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće igrana u nedjelju, 30. aprila 2017. u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Po tekstu savremenog njemačkog autora Urliha Huba predstavu je režirao Robert Valtl. 

 

 

Poučna priča o biblijskom Potopu na zabavan način progovara i o prijateljstvu, solidarnosti, toleranciji… Rafiniranog stila, sa puno humora, ovaj Hubov komad posljednjih godina afirmisao se kao najveće evropsko otkriće za najmlađu publiku.

Junaci predstave su tri pingvina. Oni su spletom okolnosti, putem goluba, dobili vijest o potopu koji će zadesiti planetu. Tu je, naravno, i starac sa dugom sijedom bradom, Noje, koji se u osam sati uveče sprema da na barku ukrca po dva predstavnika od svake žive vrste, kako bi negdje daleko izgradio novi i bolji svijet. Dva prijatelja pingvina ne žele da ostave trećeg, najmlađeg, i domišljato ga u koferu ukrcavaju na barku punu životinja… 

Igraju: Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović.

Uz reditelja Valtla, autorski tim čine: Natalija Vujošević (scenografkinja), Tijana Todorović (kostimografkinja), Nemanja Bečanović (kompozitor), Slavka Nelević (koreografkinja), Miha Horvat (dizajner svjetla), Đorđe Krivokapić (prevod teksta).

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 1 =