Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Pinokio“

 

 

Predstava „Pinokio“ (6+), sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće izvedena u subotu 4. februara, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Po tekstu Jelene Mijović, predstavu je režirala Snežana Trišić.

 

 

Ova verzija jedne od najpoznatijih bajki na svijetu smještena je u savremeno društvo i bavi se nedaćama sa kojima se susrijeću djeca kada treba da napuste stečene i često pogrešne sisteme vrijednosti.

Komad preispituje mnoge značajne teme odrastanja, poput onih koliko smo spremni da se suočavamo sa istinom o sebi i drugima, da li smo zreli da tu  istinu priznamo i suočimo se sa njenim posljedicama, gdje su granice između radoznalosti i naivnosti, laži i snalažljivosti, ali i zašto lijenost utiče na glupost, a istina na sazrijevanje… Priča o uspostavljanju sistema vrijednosti tokom odrastanja i sazrijevanja predstavljena je kao avantura kroz brojne izazove koje danas nude društvo i svijet koji nas okružuju.

Igraju: Jelena Simić, Dejan Đonović, Katarina Krek, Julija Milačić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević, Goran Slavić, Branko Ilić, Davor Dragojević, Ivona Čović-Jaćimović/ Anđelija Rondović, Sejfo Seferović i Dijana Dragojević. 

Scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostimografiju potpisuje Milena Đurđić, a kompozitor je Aleksandar Radunović Popaj. Scenski pokret i koreografiju uradila je Slavka Nelević.

 

 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 4 =