Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Pogled s mosta“

 

 

Ansambl Gradskog pozorišta izvešće u utorak 7. ferbuara 2017. godine, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ predstavu „Pogled s mosta“, koju je po drami slavnog Artura Milera režirao Milan Karadžić.

 

 

Milerov komad tretira uvijek aktuelne teme radničke klase i borbe za preživljavanjem, progovara o idealima, ljubavi, ali najviše o međuljudskim odnosima… Drama je napisana 1955. godine, u vrijeme američke političke represije. Djelo se bavi i bolnom pričom ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, nazvane „velika depresija”.

U godini (2015) kada je svijet obilježavao vijek od rođenja američkog književnog virtuoza Artura Milera, Gradsko pozorište pridružilo se jubileju postavljanjem na scenu „Pogleda s mosta“, koji važi za jednu od njegovih najznačajnijih drama. To je ujedno bila i praizvedba ovog komada u regionu.

Igraju: Mladen Nelević, Boro Stjepanović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.

Pored reditelja Milana Karadžića, autorski tim još čine: dramaturg Nebojša Bradić, koji je realizovao i idejno rješenje scenografije, kostimografkinja Dragica Laušević, koreografkinja Slavka Nelević, koja je sa Karadžićem uradila i izbor muzike, lektorka Dubravka Drakić i korepetitorka Vjera Nikolić. Tekst je preveo Đorđe Krivokapić.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + 16 =