Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Sedam dana“ u poneđeljak u Dodestu

 

 

Predstava „Sedam dana“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće igrana u ponedjeljak 6. februara u 20 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Dramu višestruko nagrađivane savremene hrvatske spisateljice Tene Štivičić režirala je Alisa Stojanović.

 

 

Komad problematizuje motive tranzicijskog vremena i novoformirane identitete savremene stvarnosti u kojoj različiti junaci različito reaguju na promjene. Petoro junaka drame vatreno zastupaju svoja uvjerenja o ispravnosti sopstvenih odabira. Njihove životne priče i činjenja odjek su neurotičnih društvenih procesa, čak i onda kada im se čini da rade sve kako bi ih promijenili. Ovo je priča o Nataši i ljudima oko nje…

Drame Tene Štivičić, koja živi i radi u Londonu, izvode se širom Evrope i u SAD. Dobitnica je najznačajnijih nagrada u regionu, među kojima se izdvaja Evropska nagrada za novu dramu.

Igraju: Branka Femić/Maja ŠarenacDubravka Drakić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević, Dejan Đonović i Ivona Čović Jaćimović/Katarina Krek. 

Scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostimografiju potpisuje Jelisaveta Tatić-Čuturilo, a kompozitor je Ivan Brkljačić. Lektorka je Dubravka Drakić, asistent reditelja Senad Šahmanović, a asistent scenografa Smiljka Šeparović.

Izvršni producent je Ana Medigović.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × four =