Herceg Novi – Džez festival

 

Dzez festival u Herceg Novom

 
 

U poneđeljak 26. i utorak 27. avgusta 2013. godine, u dvorani hotela Park, u 21 sat, održaće se džez koncert. Džez festival u Herceg Novom  pokrenuli su NVO STARDUST  i Rambo Amadeus. U dvije večeri nastupiće značajni internacionalni gosti za vodeće instrumente i najpriznatiji umjetnici iz regiona.

 

Dzez festival u Herceg Novom - program

Filippo Rodolfi (Italija)

Bavi se džezom od mladih dana, profesor je klavira i autor svojih kompozicija savremene muzike koja je dobro predstavljena na albumu “Cantabile – Suite Padana”. Piše i aranžira za Quartetto Denner iz Italije, prestavljao je Italiju na Toronto Jazz Festivalu 2008 a već je imao prilike da posijeti Crnu Goru učestvovajući na Guitar Summer Fest 2009. Ima i veliko iskustvo u muzikoterapiji kojom se bavi još od sedamdesetih godina. Učestvuje u organizaciji kulturnih dešavanja u svojem rodnom gradu Novara, gdje se istakao i kao umjetnički direktor konkursa “Novara Jazz”. Piše muziku za dokumentarce, pozorišne predstave i radio emisije.

Micheal Supnick (Italija-USA)

Trombonista, pjevač i aranžer, diplomirao je na Berklee College of Music iz Bostona. Živi u Italiji od 1986 godine i jedan je od istaknutijih muzičara New Orleans jazz-a. Osnovao je Sweet Water Jazz Band 1996 godine. Učestvovao je u filmu Franka Nera “Forever Blues” gdje je odsvirao sve numere sa trombonom. Snimio je brojne autorske albume, komponovao za filmove i saradjivao u radio i TV emisijama zajedno sa poznatim italijanskim muzičarima i glumcima kao Renzo Arbore i Gigi Proietti.

Branko Marković (Srbija)

Kontrabasista i solista u big bendu RTS-a preko dvadeset godina, član je mnogih bendova na srpskoj jazz sceni od početka osamdesetih. Imao je prilike da svira kombo lajn apovima sa poznatim imenima kao Chat Baker, Larry Coryell, Horace Parlan, Vito Giordano, Duško Gojković, Stjepko Gut. U Big Bandu RTS-a nastupao je sa Clark Terry, Benny Golson, Alvin Queen, Brad Lilley, Eddy Henderson, Steve Turre, Jerome Richardson, Randy Brecker. Bio je lektor na jazz odsijeku muzičke škole “Stanković” iz Beograda. Jedan je od osnivača i umijetnički direktor festivala North City Jazz and Blues Festival u Kosovskoj Mitrovici i White Field festivala u Bijelom Polju.

Ivan Aleksejević Pančevac (Srbija)

Klavirista big bend-a RTS-a, svirao je sa Bata Božanić Jazz Quintet-u  i traženi je session muzičar. Pojavio se na albumima mnogih poznatih muzičara i bendova iz regijona kao Šaban Bajramović, Laki Pingvini, Dejan Cukić, Van Gogh, Bajaga i Instruktori i mnogih drugih.

Zoran Ćele Ćetković (Crna Gora)

Bubnjar iz Nikšića, među najtraženijim session bubnjarima u Crnoj Gori. U mlađim danima je bio jedan od osnivača nikšićkog rock benda Osma Sila. Nastupao je sa jazz klaviristom i pjevačem Nebojšom Markovićem iz Francuske. Svira sa Piva Jazz Band Šuleta Jovovića.

Dragomir Carlo Đorđević (Crna Gora)

Gitarist i pjevač Jazz Standarda. Radio u Italiji i Njemackoj. Svirao  sa Brankom Pejakovićem (bas) i Jo Mikovicem (T.Sax). Snimio CD «·Accross my life»u Italiji. Radi u Muzičkoj Skoli Herceg Novom kao nastavnik gitare.

Šule Jovović (Crna Gora)

Podgorički jazz gitarista, predaje u Umijetničkoj Školi “Vasa Pavić”, svira razne stilove od bluza i svinga do hard bopa i fanka. Osnivač je Piva Jazz Band, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski jazz muzičari. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Nastupao je sa muzičarima internacionalnog kalibra kao Francois Jeanneau.