Herceg Novi grad sa 100.001 stepenicom

 

Општина Херцег-Нови, градска Књижара Со и ЈУК „Херцегфест“
организују промоцију фотомонографије Николе Маловића

 

Херцег-Нови:
Град са 100.001 степеницом

 

*

Од оснивања 1382. до данас, Херцег-Нови лежи на каскадном терену. Умјесто многих улица – има многа степеништа. Херцег-Нови има више степеништа него „правих“ улица. Временом су степенице или скале постале симболом Града.

Књижевна фотомонографија „Херцег-Нови: Град са 100.001 степеницом“ доноси каталог од преко 500 слика из Старог града, Града, с Херцегновске ривијере, свега Залеђа, с Полуострва и са Острва. Унутар корица налази се највећа икад објављена колекција степеника и скалинада.

Књига говори о историји степеништа, о врстама камена, мајданима, алатима, занатима, најдужим градским степеништима, најпознатијим, најљепшим, оним са двама лицима, необичним…

Тиме што се у Књижари Со на главном херцегновском тргу може овјерити двојезичним печатом – ова књига постаје оно што је до сада књига ријетко била – уникатни сувенир. Баш такав сувенир свједочи да је њен власник, самим тим што се однекуд обрео на централном Тргу, успио да савлада бројне скале. Без све шале: ваља имати срце за обилазак Херцег-Новог, града са 100.001 степеницом.

*

На промоцији концепта ХН:100.001 – књижевне фотомонографије, туристичког водича, и уникатног сувенира, говоре:

Мр дипл. инж. арх. Борис Илијанић;

Арх. Слободан Бобо Поповић;

Перица Ђаковић;

Генерални конзул Србије у Црној Гори, Марина Јовићевић;

Мр Оливера Доклестић,

и – аутор.

Модератор: Милина Ковачевић.

 

*

Херцег-Нови, субота 17. IX 2011, Дворана „Парк“, 20.30 ч.

 

Општина Херцег-Нови                   Књижара Со                       ЈУК „Херцегфест“