Hercegnovski karneval

 

 

5. MEĐUNARODNI HERCEGNOVSKI DJEČIJI KARNEVAL

 

Po peti put u Herceg Novom se organizuje dječiji karneval na medjunarodnom nivou. Manifestacija okuplja hiljade malih učesnika (do 15 godina), kako iz našeg grada, Crne Gore, tako i iz država u okruženju.

Nakon defilea starim gradom, hercegnovskim trgovima i ulicama fešta se nastavlja na trgu ispred Opštine Herceg Novi na glavnoj bini uz koncert malih zvijezda i brojne maskirane posjetioce.

Planirano je učešće oko 40 grupa iz svih hercegnovskih osnovnih škola, vrtića, kao i puno gradova iz Crne Gore. Učešće na karnevalu su potvrdile grupe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Kako ove godine proslavljamo mali jubilej, planirali smo da karnevalske svečanosti traju duže nego obično.

 

Program:

3.jun petak,  19.00 časova svečano otvaranje karnevala – dvorana Park

4.jun subota, 18.00 časova velika dječija međunaroda karnevalska povorka

 


Prateći program:

28.maj subota, 20.00 časova dječiji karaoka šou sa maskenbalom (Restoran »Obala« hotela Centar – Igalo)

29.maj neđelja, 11.00 časova »Trka papirnih brodića« -Hunguest hotels Montenegro (NVO Omladinski centar Herceg Novi je suorganizator ove manifestacije sa JUK Hercegfest)

31.maj  utorak, 19 časova Pozorište  „Zoran Radmilović“, Zaječar Predstava za djecu: IVICA I MARICA – Dvorana Park

(organizator JUK Hercegfest, nakon predstave u organizaciji NVO Omladinski centar Herceg Novi planirano djeljenje karnevalskih slatkiša iz kućice baba vještice)

02.jun  četvrtak 19.00 časova svečano podizanje zastave karnevala na Sat kuli

05.jun  neđelja 09.00 časova izlet trajektom »Pomorskog saobračaja« po zalivu za sve učesnike karnevala iz gradske luke na Škveru

Generalni pokrovitelj ove manifestacije je Opština Herceg Novi, a pokrovitelj Turistička organizacija Herceg Novog.      Organizator NVO »Omladinski centar«.