Izložba crteža Nebojše Bumbe iz ciklusa „Pohlepe“

 

05. april 2012.
Podgorica, Galerija “Centar”, 20h.

 

Izložba crteža Nebojše Bumbe iz ciklusa „Pohlepe“

 

Nebojša Bumba je rođen 1983. u Trebinju, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je 2011. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, Univerzitet Istočno Sarajevo, slikarski smjer. Eksperimentiše u novim medijima, digitalnom crtežu, slikarstvu i kolažu, kao i fotografiji i videu.

Dobitnik je nagrada na Međunarodnom salonu fotografije u Podgorici, na izložbi Foto safari u Travniku i na grupnoj izložbi fotografija „Drugi plan“, Galerija prijatelja umjetnosti Atanasije Popović u Trebinju.
Izlagao je samostalno u Trebinju i Banjaluci kao i na brojnim kolektivnim izložbama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, Norveškoj. Živi i radi u Trebinju.

U katalogu koji prati izložbu istoričar umjetnosti Dragan Čihorić je, između ostalog, zapisao: “Podastirući elemente crtačkih sklopova na uvid, insistirajući na oblikotvornom potencijalu mrlja, Nebojša Bumba provocira dekonstrukciju, svjedočeći o mrljama i iscrtanim tijelima kao o simboličkim zamjenama nedostajuće solidnosti dokumentovanog poretka. Svi šavovi lako su razdriješivi. Uz malo napora i pravilno upotrebljenom tehnologijom dolazimo do spasonosnog zaključka. Život i umjetnost mogu da postoje s onu stranu efemernih ikona. Razbistrimo pogled.“

Izložba će trajati do 25. aprila.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O AUTORU I
NJEGOVOM STVARALAŠTVU
KLIKNITE NA CRTEŽ