Izložba “I to je to …”

 

11. oktobar 2011.
Podgorica, Galerija Centar, 20h.

 

Izložba slika Miloša Mikija Popovića

“I to je to …”

 

U utorak, 11. oktobra sa početkom u 20 časova u galeriji „Centar“ biće otvorena izložba slika Miloša Mikija Popovića pod nazivom »I to je to …«.

Miloš Miki Popović rođen je 1972. godine u Titogradu (Podgorica). Fakultet likovnih umjetnosti završio je na Cetinju u klasi profesora Branislava Sekulića. Ima status slobodnog umjetnika. Član je ULUCG-a od 2004. godine. Predsjednik je NVO Svjetske umjetničke igre – Nacionalni odbor Crne Gore, koja se bavi promocijom nacionalne, crnogorske kulture na svjetskom nivou. Samostalno je izlagao u Podgorici, Pljevljima, Bijelom Polju i Tivtu. Učestvovao je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu od kojih su značajnije u Rimu (palata Boromini), Hrvatskoj i Makedoniji.

Izložba u galeriji „Centar“ je njegova sedma samostalna izložba na kojoj će se predstaviti sa 16 slika u tehnici akrilik na platnu i 10 crteža.

„Slikarstvo Miloša Mikija Popovića odražava kreativni personalitet umjetnika i njegovu potrebu da se integriše u savremene likovne tokove koji aktueliziraju život modernog čovjeka. Slike komponovane od isječaka stvarnosti memorisanih u podsvjesti stvaraoca i ovaploćenih kroz magiju jednog novog svijeta možemo povezati sa estetsko-likovnim „pokretom“ koji ima značajne protagoniste u crnogorskoj savremenoj umjetnosti, o čemu svjedoči i ova izložba.“, zapisala je, između ostalog, u katalogu izložbe istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković koja će i otvoriti izložbu.

Izložba u galeriji »Centar« će trajati do 29. oktobra.

 

VIŠE O AUTORU I NJEGOVOM STVARALAŠTVU
MOŽETE SAZNATI AKO KLIKNETE NA LINK