Izložba skulptura Željka Reljića

 

15. decembar 2011.
Podgorica, Galerija “Centar”, 19h.

 

Izložba skulptura
Željka Reljića

 

U četvrtak, 15. decembra sa početkom u 19 časova u galeriji „Centar“ biće otvorena izložba skulptura crnogorskog umjetnika Željka Reljića pod nazivom „Djetinjstvo / Childhood“.

Željko Reljić je rođen 1976.godine u Bazelu, Švajcarska. Diplomirao je vajarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. mr Pavla Pejovića. Magistrirao je na istom fakultetu u klasi prof. mr Milivoja Babovića. Član je ULUCG, radi kao stručni saradnik na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Izlagao je samostalno na Cetinju, u Rimu,
Tivtu, Petrovcu, Danilovgradu, Kotoru kao i na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Autor je više skulptura izvedenih u otvorenom prostoru. Bio je učesnik više projekata, radionica i simpozijuma a dobitnik je i nagrada za svoje stvaralaštvo, među kojima i nagrade Lubarda-Stijović-Milunović ULUCG 2008. i 2010. godine.

Povodom izložbe „Djetinjstvo / Childhood“ u galeriji “Centar”, na kojoj će se predstaviti radovima u metalu (tehnika varenje željeza) nastalim u periodu 2010-2011. autor je zabilježio: “Svako od nas ima svoju priču iz djetinstva, mene je moja pronašla danas. Kod većine ljudi sjećanje na djetinjstvo je čarobno … igra, dječija bezbrižnost i doživljaj. Neobjašnjiv osjećaj vječnosti. Možda zbog naše naivnosti i nevinosti, možda zbog roditeljske brige i ljubavi, ima puno razloga…“.

VIŠE INFORMACIJA O AUTORU I NJEGOVOM STVARALAŠTVU
MOŽETE VIDJETI AKO KLIKNETE NA LINK