Izložba slika Tatjane Politeo

 

24. novembar 2011.
Podgorica, Perjanički dom, 19h.

 

Izložba slika

Tatjane Politeo

 

U četvrtak, 24.novembra sa početkom u 19 časova u Perjaničkom domu na Kruševcu biće otvorena izložba slika hrvatske umjetnice Tatjane Politeo.

Tatjana Politeo je rođena 1976.godine u Zagrebu. Diplomirala je 2003.godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na preko trideset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inostranstvu kao i na brojnim kolektivnim izložbama i projektima. Dobitnica je druge nagrade na II međunarodnom Bijenalu slikara i kipara – Mediteran 2010, Hrvatska, Split.  Članica je HDLU- a i HZSU- a.  Živi i radi u Zagrebu.

Na svojoj prvoj izložbi u Crnoj Gori Politeo će se predstaviti radovima nastalim u periodu 2005.- 2010. godine, a radi se o njenim recentnijim radovima iz faza: Bebe amebe, Život ameba, Svemirski putnik, Hello i Veze.
Izložiće 24 slike velikog, srednjeg i malog formata rađene u kombinovanoj tehnici (akril, kolaž, kreda, sprej) na platnu. Izložba će biti otvorena do 6. decembra.

„Kad smo jednom zaključili da se slikarstvu još uvijek ne vidi kraj, da se polemika o smrti slikarstva vodi, uglavnom, sa sviješću da nema izvjesnog ishoda, možemo samo potražiti vlastite argumente i dokaze za ovu tvrdnju u aktualnim slikarskim praksama.  Za Tatjanu Politeo, stvar je jasna: ona jest slikarica, slikarstvo jest jedan od načina njenog postojanja, ono je primarni medij njenog izražavanja kojega stalno propituje, iskušava mu granice i neprekidno širi…“, piše u predgovoru za izložbu Nataša Bodrožić.

Organizator izložbe je Centar savremene umjetnosti Crne Gore.
Izložbu će otvoriti Džoni Hodžić.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O SLIKARKI I
NJENOM STVARALAŠTVU KLIKNITE NA LINK