JU “Muzeji, galerija i biblioteka” Budva – Izložba Mime Mitrović

 

Moderna galerija Budva 445

 
 

U organizaciji JU “Muzeji, galerija i biblioteka” Budva u prostoru Spomen doma Stefan M. Ljubiša u utorak, 06. avgusta 2013. godine u 21 čas  biće otvorena izložba Mime Mitrović, slikarke iz Budve.

Mima Mitrović je rođena 22. februara 1980. godine u Podgorici. Završila fakultet Primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Živi i radi u Pržnu. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Imala je nekoliko samostalnih izložbi, i učestvovala je na više grupnih izložbi.

O radovima koji će biti predstavljeni na izložbi Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti, je zapisala:

Konstantno tematski opredjeljena za prostor koji je svakodnevno okružuje, za mediteransku prirodu koja joj pruža nepresušnu inspiraciju, Mima Mitrović, i kroz svoja najnovija likovna ostvarenja, pokazuje princip u kome se u izražajnom smislu prepoznaje ekspresivna komponenta koja forsira pokret i gestualnost, svježinu i intezivni koloristički potencijal, dovoljno hrabar da iznese sav subjektivni senzibilitet u odnosu na ono što sižeom predstavlja. Tu su, i dalje, primorski motivi, među kojima dominiraju pejzažne vizure Sv. Stefana, ili Pržna sa prepoznatljivim Kršićem, korali, ribe, galebovi, rakovi, morski konjici… Predstavljena pejzažna ostvarenja zrače intimističkom atmosferom i svojevrsnim darom za uviđanje i odabir karakterističnih prizora, katkada sa prepoznatljivim detaljem nadrealističkog prizvuka. Kao da je Mimino oko uvijek tu, pred licem prirode čije karakteristične vjesnike, treptaje i svjetlosne promjene, jutra i sutone, osjeća svom dubinom svoga bića, smjelo se upustivši u traganje za što optimalnijim  kolorističkim rješenjima.

Izložbu će otvoriti Lucija Đurašković, a može se pogledati do 19. avgusta.

Moderna galerija Budva