JU Narodna biblioteka Budve – Okrugli sto Kultura bilborda

 

 

 

JU Narodna biblioteka Budve organizuje okrugli sto sa temom Kultura bilborda u utorak, 28.februara 2017. godine, sa početkom u 19h. O ovoj temi će govoriti profesorica književnosti i književna kritičarka Božena Jelušić, predsjednica Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević, psihološkinja Ervina Dabižinović i profesor sociologije Krsto Vuković, a medijator ovog okruglog stola je Stanka Stanojević.

Okrugli sto ima za cilj da se analitički osvrne na tekstualne i vizuelne  sadržaje bilborda koji su prijemčivi za svačije oko bez obzira na starosnu dob i raznovrsnost populacije. Da li to nekoga vrijeđa po ma kom osnovu, da li diskriminiše, provocira, eksploatiše, vrši pritisak, “ubjeđuje” i “obavezuje” na određeni način razmišljanja i postupanja kao i mnogo toga u sličnom i širem kontekstu i da li neko uopšte brine i odobrava takve i slične sadržaje koji imaju marketinšku namjenu, čućemo od relevantnih učesnika koji su se ovom temom u svom poslu  bavili istraživački.

Okrugli sto na temu Kultura bilborda biće održan u prostorijama Narodne biblioteke Budve koja se nalazi u prizemlju zgrade Akademija znanja, a ulaz je slobodan.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + three =