Karver – Film LA NOSTRA TERRA (NAŠA ZEMLJA)

 

Ambasada Italije - Sekretarijat za kulturu Podgorice - Karver

Prozor u italijansku kinematografiju

 
 

U srijedu 01. aprila u 20:30 h, projekcijom filma LA NOSTRA TERRA (NAŠA ZEMLJA), režija: Giulio Manfredonia,  nastavlja se ciklus italijanskog filma – program Prozor u italijansku kinematografiju. Organizuju ga Ambasada Republike Italije u Podgorici u saradnji sa knjižarom Karver i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada.

LA NOSTRA TERRA

Godina: 2014 • Trajanje: 100 min • Žanr: Komedija • Režija: Giulio Manfredonia • Glumci: Stefano Accorsi, Sergio Rubini, Maria Rosaria Russo, Iaia Forte, Nicola Rignanese • Scenario: Fabio Bonifaci, Giulio Manfredonia • Muzika: Mauro Pagani

Na jugu regije Pulja vlasnik jednog seoskog imanja bos Nicola Sansone biva uhapšen a njegova zemlja konfiskovana i zatim predata na upravljanje lokalnoj zadruzi koja nije u stanju da vodi imanje zbog nepripremljenosti i zanemarivanja. Sa sjevera Italije im šalju u pomoć Filipa koji je strateg za druga protiv mafije, čovjeka iz kancelarije koji je ekspert za zakone i propise ali bez ikakvog iskustva kada treba zasukati rukave i obrađivati zemlju. Filippo na jugu zatiče sve ono što jug predstavlja sa svim svojim kontradiktornostima, još više naglašenim ciljem koji je sebi postavio: staviti zadrugu u funkciju. Iz njegovog susreta sa Kozimom, poljoprivrednikom koji oduvijek obrađuje jedan dio konfiskovanog zemljišta koji je nekada pripadao njegovoj porodici, izrodiće se sukobljavanje birokratije i smisla života što će dovesti do toga da se Filippo promijeni, a da se Cosimo oslobodi.

Film je titilovan na engleski jezik.

 

Ostali filmovi na programu