KIC “Budo Tomović” – Autorsko veče Stevana Koprivice

 

KIC - Logotip

 

 

Veče posvećeno stvaralaštvu dramskog pisca Stevana Koprivice biće održano u okviru ciklusa „Savremena crnogroska književnost“ u subotu, 10.oktobra, u Sali DODEST, sa početkom u 19 časova.

Razgovor sa piscem vodiće novinar i publicista Vanja Kovačević.

Stevan KoprivicaStevan Koprivica je autor preko trideset dramskih djela izvođenih u pozorištima Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Autor je više televizijskih serija, a scenarista i koscenarista je nekoliko dugometražnih igranih filmova. Bio je urednik dramskog programa Televizije Titograd, zatim dugogodišnji upravnik Malog pozorišta Duško Radović u Beogradu, dramaturg pozorišta „Boško Buha“. Jedan je od osnivača i višegodišnji umjetnički direktor Festivala pozorišta za djecu u Kotoru. Predsjednik je Savjeta Montenegro film festivala Herceg Novi. Objavio je knjigu Bokeška trilogija sa dramama tzv. „mediteranskog kruga“.

Zastupljen je u više antologija savremene drame. Objavljivao je tekstove, eseje i komentare iz oblasti kulture i medija u Dnevnom listu Vijesti i časopisu RTF, Beograd.

Dobitnik je dvije Sterijine nagrade za dramatizaciju „Bašte sljezove boje“ Branka Ćopića i za originalni dramski tekst „Bokeški d-mol“, Centra za kulturu Tivat, nagrade Festivala pozorišta za djecu u Kotoru za tekst predstave „Novela od ljubavi“, Gradskog teatra iz Podgorice, nagrade Festivala mediteranskog teatra u Tivtu Purgatorije za tekst „Bokeški d-mol“.