KIC „Budo Tomović“ – Humorističko-satirično veče

 

KIC - Logotip

 
 

Izložba karikatura Dragomira Đukića – Čarli biće otvorena u organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” u petak, 1.aprila, u izložbenom holu KIC-a, od 19 sati.

Izložbu će otvoriti prof. dr Dragan Koprivica i trajaće do 3.aprila.

Karikatura Dragomira Djukica CharlijaDragomir Đukić – Charlly je rođen 1952. godine u Podgorici. Svoje radove objavljivao je u novinama i časopisima. Do sada je imao više kolektivnih i samostalnih izložbi. Dobitnik je prve nagrade za karikaturu na Festivalu “Dani Mimoze” u Herceg Novom 2009.godine na temu “fešta“, zatim nagrade za karikaturu godine na Festivalu crnogorskog humora, satire i karikature “Živko Đurović”, diplome na Festivalu u Bugarskoj – Ruse 2012. godine, diplome iz Argentine 2013. godine itd. Član je Udruženja karikaturista Crne Gore. Pored karikature bavi se slikanjem, skulpturom i fotografijom.

Više info – Dragomir Đukić – Charlly, karikaturista 067 810 727

 

Veče crnogorskih aforističara biće održano istog dana (petak, 1.april), u Velikoj sali Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati.

znak 445x300 humor satira i karikaturaRiječ je o humorističko – zabavnom programu u okviru koga će na Svjetski dan šale nastupiti: Radomir Racković, Veljko Rajković, Dragan Koprivica, Vladislav Vlahović, Vladimir Mićković, Dejan Tofčević, Jovan Eraković, Ljubomir Bulatović, Milica Papović, Dragan Pavličić i Bojan Rajević.

Veče crnogorskih aforističara će otvoriti pozorišni reditelj Blagota Eraković, a govoriće o crnogorskom humoru, satiri i aforizmu kao žanru. Program će voditi Adriana Žolja Bošković.

Više info – prof.dr Dragan Koprivica 069 040 514