KIC “Budo Tomović” – Najava programa za 05. oktobar 2015. godine

 

KIC - Logotip

 
 

U poneđeljak, 05. oktobra 2015. godine, na programu KIC-a “Budo Tomović”, predviđeni su izložba slika pod nazivom “Okamenjeni svijet – Poseljane” autora Milorada Mika Uzelca  i dugometražni dokumentarni film „Jedan dan života” autora Momira Matovića. 

 

Izložba slika pod nazivom “Okamenjeni svijet – Poseljane” autora Milorada Mika Uzelca biće otvorena u organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”.

Izložbu će u poneđeljak, 5.oktobra, u 19 časova, u holu KIC-a otvoriti Todor Živaljević Velicki i moći će da se pogleda do 13.oktobra.

 

Milorad Uzelac - Rijeka Crnojevica

Poseljani - 1

 

Dugometražni dokumentarni film „Jedan dan života” autora Momira Matovića biće prikazan u poneđeljak, 5.oktobra, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom 20 sati. Ulaz je besplatan. 

Film je snimljen u produkciji matFILMA iz Podgorice, a sufinasiran je sredstvima za kinematografiju Ministarstva kulture Crne Gore.

Autorka muzike je Slobodanka Bobana Dabović, kamera operator i asistent je Relja Eraković, a organizator snimanja je Ljubo Kaličanin.

Film Momira Matovića je omaž nekadašnjim bioskopima u Crnoj Gori, kao i priča o nestajanju legendarnog titogradsko-podgoričkog “Kina Kultura”, gdje kamera sve bilježi od uklanjanja krova do definitivnog zatiranja i odnošenja posljednjeg kamička ovog kultnog filmskog zdanja u Podgorici.

 

Jedan dan zivota