KIC “Budo Tomović” – Najava programa za četvrtak, 16. februar 2017. godine

 

 

Promocija zbirke pjesama “Susreti u bijelom”

Multimedijalna sala / 19h

 

Promocija zbirke pjesama “Susreti u bijelom” autorke Amre Tahirović biće organizovana u četvrtak, 16.februara, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti Sreten Vujović, akademik i književni kritičar sa Cetinja.

            Amra Tahirović je rođena 1997. godine u Rožajama. Osnovnu i srednju školu završila je u Rožajama. Studentkinja je Fakulteta pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica u Podgorici. Bavi se pisanjem poezije od svoje desete godine i objavila je dvije zbirke pjesama. Njen literarni prvijenac “Ranjeni stih”, objavljen je 2014. godine, a drugu po redu zbirku pjesama “Susreti u bijelom” objavila je 2016. godine. Dobitnica je nekoliko književnih nagrada. Učestvovala je na književnim susretima “Miroslav Đurović” u Bašči, Rožaje, na književnim susretima Zaim Azemović u Rožajama, kao i na promociji antologije mladih pjesnika “Tu su” u koju su uvrštene i njene pjesme, izdate od strane Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

 

majstorska radionica violine

Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ koncipiranim programskim aktivnostima dugi niz godina veoma uspješno afirmiše edukativno – obrazovnu funkciju u okviru muzičkog programa.

Tako će biti i 16. do 19. februara kada će ugledni ruski violinista Anton Martinov održati četvorodnevnu majstorsku radionicu violine i kamerne muzike za napredne učenike, studente i profesionalce, u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”. U okviru majstorske radionice biće angažovana i njegova asistentkinja Kremena Nikolova, uspješna bugarska violinistkinja. Svi zainteresovani polaznici prijavu mogu preuzeti na sajtu www.kicpodgorica.me. U aprilu ćemo ponovo organizovati džez radionicu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + 9 =