KIC “Budo Tomović” – Najava programa za februar 2017. godine

 

           Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” i tokom februara mjeseca kroz najrazličitije oblike stvaralaštva nastaviće svoju kontinuiranu i uspješnu misiju afirmacije umjetnosti i kulture. Plan kulturnih dešavanja za februaru 2017. godine prezentovali su direktorica Snežana Burzan i urednici KIC programa Valentina Knežević (informativno-edukativni), Maja Popović (muzički) i Miodrag Miško Popović (filmski) na press konferenciji održanoj u utorak, 30. januara.  

 

 

           Muzički program biće baziran na prezentaciji raznolikih žanrova, pa će već 3.februara ugledni indijski umjetnici iz Kalkute Anjan Saha i Subrata Manna, podgoričkoj publici predstaviti svoju umjetnost sviranja na tradicionalnim instrumentima sitaru i tabli.

           Svestrani umjetnik, violinista, kompozitor i dirigent Anton Martinov prirediće koncert 15.februara, a u okviru premijernog gostovanja u Podgorici, maestro Martinov će održati Majstorsku radionicu violine i kamerne muzike u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” od 16. do 19. februara. Polaznici trodnevne radionice nastupiće u okviru završnog koncerta koji će biti održan 19.februara.

            Premijerni koncert gudačkog kvarteta “Vollmond” koji čine mlade profesionalne vi­o­li­nist­ki­nje Mi­la­na Bje­lo­baba i Lu­na Ko­sta­di­no­vić, vi­o­list­ki­nja Alek­san­dra Ki­ja­no­vić iz Beograda i vi­o­lon­če­list­ki­nja Ana Du­lo­vić iz Podgorice na programu je 25.februara.

            Filmski repertoar počeće premijernim predstavljanjem ciklusa “Ljubav na filmu” posvećenog 14.februaru – Danu zaljubljenih, tokom kojeg će biti prikazani neki od najpoznatijijh i najromantičnijih filmova sa ljubavnom tematikom: 8.februar – “Zaljubljivanje” (1984), 9.februar – “Ljubavna priča” (1970), 10.februar – “Dnevnik Bridžit Džouns (2001) i 11.februar – Don Huan del Marko (1994).

            Revija “Pozorište na filmu” posvećena poznatim ekranizovanim pozorišnim komadima održaće se od 20. do 22.februara, a obuhvatiće projekciju sljedećih filmova: 20.februar – “Ko se boji Virdžinije Vulf?” (1966), 21.februar – “Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi” (1990) i 22.februar – “Zaljubljeni Šekspir” (1998). Prije projekcije prvog filma o odnosu između pozorišta i filma govoriće reditelji Nikola Vukčević i Goran Bulajić.

 

             U okviru informativno – edukativnog programa KIC-a, 24.februar održaće se program “Novija dramska književnost i dramski pisci u Crnoj Gori” u okviru kojeg će razgovor o savremenoj crnogorskoj dramskoj književnosti, ulozi i položaju dramatičara kod nas, sa piscima Bojanom Mijović, Vaskom Raičevićem i Aleksandrom Radunovićem, voditi publicista Vanja Kovačević. Tokom februara biće organizovano i nekoliko književnih večeri.

            Nova hit komedija Laneta Gutovića „Ukrađena ličnos’“ je 4.februara, a svoju novu predstavu “Pozdravi nekog” Nevladina organizacija “Mladiinfo Montenegro” izvešće 27.februara.

            Izložba “Slikarska rapsodija” autora Milorada Mike Uzelca je 22.februara. U okviru proslave posvećene obilježavanju 110 godina Gimnazije “Slobodan Škerović” 20.februara učenici škole prirediće veče posvećeno crnogorskom pjesniku Ratku Vujoševiću, a narednog dana, tačnije 21.februara biće organizovana premijerna projekcija filma Gimnazija “Slobodan Škerović” 1907 – 2017.

            Veče narodnih pjesama i humora, Dragan Koprivica prirediće 23.februara, a 7.februara podgoričkoj publici predstaviće se klape iz: Tivta, Kotora, Bara, Ulcinja, Budve, Berana i Podgorice.

           Februar mjesec obilježiće kao i do sada saradnja KIC-a “Budo Tomović” sa ambasadama, institucijama, umjetničkim organizacijama i NVO sektorom, pa su prijatelji naših februarskih programa: Ambasada Indije u Beču, Indijska fondacija za kulturne odnose, Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina, Gimnazija “Slobodan Škerović”, Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić”, Amrički ugao, NVO Mladiinfo Montenegro i drugi.

          Tokom tri sedmice januara priredili smo više od 20 programa, a organizovali smo i brojne press konferencije, javne rasprave i slično. Naše raznovrsne programske sadržaje pratilo je oko 3 000 posjetilaca.   

 

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ

 

          Ulaz je besplatan za većinu februarskih programa u KIC-u, osim za gostujuću predstavu „Ukrađena ličnos’“ za koju se karte mogu kupiti na biletarnici KIC-a /9 – 20 h, a za rezervaciju možete pozvati broj  020 664 237.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × two =