KIC “Budo Tomović” – Najava programa za utorak 13. i srijedu 14. oktobar 2015.godine

 

KIC - Logotip

 

 

13. oktobar

Monodrama OnaMonodrama „Ona“ u izvođenju Olivere Arizanove Narodnog teatra „Anton Panov“ iz Strumice biće organizovana u utorak, 13.oktobra, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 18 časova. Ulaz je besplatan.

Rađena je po tekstu Daniele Koleve, a u režiji Vasila Mihaila.

Riječ tekstopisca Daniele Koleve:

Napisala sam ovu ispovijest u svoje ime i u ime većine žena koje žive na ovim prostorima. One se mogu oglednuti u njoj i prepoznati se. Monodrama “Ona” je vizit karta mnogih žena koje su propuštale vlastite živote služeći porodici i drugima. “Ona” donosi priču o ženi srednjih godina koja nastoji ostvariti sve svoje neostvarene želje.

Predstava gostuje u okviru saradnje KIC-a i Društva crnogorsko-makedonskog prijateljstva.

 

14. oktobar

Predstava „Pazi, zebru gazi“ Centra za kulturu Tivat biće izvedena u srijedu, 14.oktobra, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 11 časova.

Pazi zebru gaziPredstava je edukativnog karaktera i namijenjena djeci od predškolskog uzrasta do četvrtog razreda osnovne skole. Bavi se temom učešća u saobraćaju, tj. kako bezbjedno stići od škole do kuće i kako se igrati u gradskim sredinama, a ne dovesti ni sebe ni druge u opasnost.

Glumci kroz igru i zabavu predstavljaju saobraćajna pravila kako bi djeci na što zanimljiviji način pokazali kako se treba ponašati na ulici i oko nje.

Predstava je rađena po tekstu Miroljuba Mijatovića u režiji Petra Pejakovića, a igraju Jelena Simić i Slaviša Grubiša.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a po cijeni od 2,50 eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.