KIC “Budo Tomovıć” podržao projekat “Akcioni dan”


Javna ustanova Kulturno – informativni centar “Budo  Tomović”  nastavila je da podržava projekat Unije srednjoškolaca Crne Gore, pa su dvoje srednjoškolaca Dženan Pepeljak i Jovan Kapetanović, učenici II razreda Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” iz Podgorice, 1. oktobra, proveli jedan radni dan u “srcu kulture grada”.

             U  okviru svog radnog dana upoznali su se sa načinom funkcionisanja vodeće gradske ustanove kulture, organizacionim i programskim djelatnostima,  načinom organizovanja  kulturnih aktivnosti unutar KIC-a, ali i obišli sale i scene na kojima se održavaju brojni događaji tokom godine. 

            Na ovaj način, učesnici projekta zaradili su i dnevnicu u iznosu od 10 eura, a sve prikupljene dnevnice biće usmjerene u poseban fond iz kojeg se finansiraju projekti srednjoškolskih učeničkih parlamenata Crne Gore, a koji su važni za razvijanje omladinskog aktivizma, suzbijanje diskriminacije, govora mržnje, vršnjačkog nasilja i slično.

            Direktorica KIC-a Snežana Burzan  Vuksanović kazala je da je raduje što je dvoje mladih ljudi dobilo šansu da vrijedno i kreativno provedu svoje vrijeme, na malo drugačiji način od njima uobičajenog, u Ustanovi koja svojom djelatnošću decenijama afirmiše omladinu i doprinosi njihovoj većoj ukljućenosti u društveni život Glavnog grada.

           U ime Unije srednjoškolaca Crne Gore zahvalnıcu za učešće u projektu našoj Ustanovi uručila je Dunja Sekulović, predsjednica Skupštine Unije srednjoškolaca i koordinatorka projekta “Akcioni dan” za centralnu regiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − nine =