KIC „Budo Tomović“ – Program za četvrtak, 23. jun 2016. godine

 

podgoricko kulturno ljeto - logo

Da je vjecna Crna Gora

 
 

Edukativna radionica
„Priroda, đeca, mašta – učimo uz puha Đorđa“


Cudesni svijet puha DjordjaEdukativna radionica „Priroda, đeca, mašta – učimo uz puha Đorđa“ biće organizovana u okviru manifestacije „Podgoričko ljeto 2016“ u četvrtak, 23.juna, u Muzičkoj kapeli na Kruševcu, sa početkom u 18 sati.

Koncept radionice koju će voditi autor dječije knjige „Čudesni svijet puha Đorđa“ Žarko Vučinić je u tome da se uz pomoć njegove knjige mladima (sa fokusom na đecu uzrasta 9 do 12 godina) na savremen i originalan način približi značaj prirode, prijateljstva i ljubavi u eri tehnologije i stalnog narušavanja životne sredine. Broj učesnika radionice je od 20 do 25.

Nakon edukativne radionice biće organizovana promocija dječije knjige „Čudesni svijet puha Đorđa“ autora Žarka Vučinića na istom mjestu, sa početkom u 20 sati.

O knjizi će pored autora govoriti mr Nela Savković-Vukčević i Sonja Živaljević.

„Čudesni svijet puha Đorđa“ je avanturistička priča za mališane o najvećoj tajni na svijetu – prirodi. Ova knjiga nam poručuje da smo svi važni i da ne postoje mala – nebitna stvorenja, ni u šumi, ni na asfaltu, zapravo govori o ljubavi koja lomi najčvršće brane, ljudima kojima treba više ljudskosti, drevnim legendama jednog zaboravljenog kraja na śeveru Crne Gore i prijateljstvu koje nema granica.

Više info – Žarko Vučinić 067 207 101

 

Predstava „Srebrni fenjer“

Predstava Srebrni fenjerPredstava „Srebrni fenjer” Teatra Midjeni iz Skadra biće izvedena u okviru manifestacije „Podgoričko ljeto 2016“ u četvrtak, 23.juna u KIC-u “Malesija” u Tuzima, sa početkom u 21:15. Ulaz je besplatan.

Tekst za ovu predstavu potpisuje Martin Camaj, autor režije je Fatbardh Smaja, a uloge tumače: Albert Shiroka, Aferdita Hebovija; Arben Meshnuni, Bledi Doci, Sabah Baxha, Mikel Vuksani, Kolec Sermi, Pellumb Gjoni, Astrit Fani i Hysni Halili.

„Srebrni fenjer“ je društveno-politička drama. Fenjer, provodnik svijetla jednog života proizašlog iz mraka i tame i vremena užasa daje nam pregled i psihološki presjek stanja hiljade albanskih porodica u periodu uspostavljanja komunističkog režima.

Više info – Ajrudin Adžović, direktor KIC-a “Tuzi” 069 413 808

 

Dani kineskog filma u KIC-u

Dani kineskog filma biće održani u organizaciji Instituta Konfucije i Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ od 23. do 25.juna i obuhvatiće filmove novije kineske produkcije.

U okviru šestodnevne revije biće prikazana tri filma u sali DODEST sa početkom u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Drama „Najdraži“ (2014) reditelja Pitera Čena (Peter Ho-Sun Chan) biće prikazana u četvrtak, 23.juna. Film govori o razdvojenom paru koji živi u zabačenom selu i njihovom suočavanju sa nestankom sina. Pokušavajući da pronađu svoje dijete upoznaju i druge roditelje čija su djeca oteta.

Narednog dana, tačnije u petak, 24.juna biće prikazan film „Sniježna latica i lepeza tajni“ (2011) reditelja Vejna Vanga (Wayne Wang). Ova istorijska drama prati dvije priče. Prva prikazuje doživotno prijateljstvo između dvije djevojke, koje razvijaju svoj tajni kod, kao način da se suoče sa krutim kulturnim normama nametnutim ženama. Paralelna priča smještena je u Šangaj, gdje se potomci ove dvije djevojke bore da održe i očuvaju svoje prijateljstvo.

Posljednji dan revije, subota, 25.jun biće u znaku filma “Vučiji totem” (2015) reditelja Žan Žak Anoa (Jean-Jacques Annaud). U filmu mladi student iz Pekinga 1967. godine živi i podučava nomadske pastire u unutrašnjoj Mongoliji. Upoznavajući se sa pastirima on uči i o njihovoj specifičnoj vezi sa vukovima.