KIC „Budo Tomović“ – Program za poneđeljak, 28.decembar 2015. godine

 

Srce kulture grada

Plesni festival „Korak po korak“ – 12h

Plesni festival „Korak po korak“ biće održan u poneđeljak, 28.decembra, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 12 časova.

U okviru 38-og Festivala nastupiće oko 500 učesnika plesne škole „Beauty“, uzrasta od 3 do 18 godina. Predstaviće se modernim plesovima i džez baletom. Gosti Festivala biće solistkinje Katarina Radulović i Maša Paović.

Ulaznice su su prodaji i mogu se kupiti po cijeni od 3 eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.

Više info – Gabrijela Vukašinović, direktorica Kulturnog centra „Beauty“ 067 447 440

 

Izložba fotografija „Pronađi razliku“ – 20h

Izložba fotografija „Pronađi razliku“ autorke Maje Kovijanić biće otvorena u poneđeljak, 28.decembra, u holu Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ u 20 sati.

Izložba kroz fotografije dokumentarnog karaktera predstavlja LGBTIQ osobe iz Crne Gore, kao i njihove prijatelje i one koje ih podržavaju. Fotografije ih predstavljaju vjerodostojno, u svakodnevnim situacijama, koje su tipične za sve mlade ljude, kako bi se sugerisalo na sličnosti i suštinsku jednakost LGBTIQ osoba sa svima ostalima koji ne pripadaju toj grupi.

Izlozba fotografija Pronadji razlikuCilj izložbe je povećanje vidljivosti LGBTIQ osoba u Crnoj Gori u smjeru jednakosti te društvene grupe sa svim ostalim građanima. Izložba je nastala kao rezultat saradnje između organizacije civilnog sektora “Kvir Montenegro”, Ministarstva kulture i Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”. Realizuje se kao dio Akcionog plana Strategije unapređenja kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori 2013 – 2018. godine.

Autorka Maja Kovijanić o izložbi je izjavila: “Ove fotografije su mi posebno drage jer se razlikuju od mojih dosadašnjih radova. Često prilikom fotografisanja ljude izmještam iz njihovog stalnog i očekivanog okruženja, pozicionirajući ih, kroz pažljivo kreiranu scenografiju u imagainaran svijet. Ova serija rađena je po drugačijem principu.

To su fotografije dokumentarnog karaktera koje nijesu režirane, one vjerodostojno predstavljaju stvarne situacije iz svakodnevnog života, u kojima svako može da se prepozna.“

Maja Kovijanić (Budva, 1986) je završila Fakultet vizuelnih umjetnosti u Podgorici. Radila je na brojnim umjetničkim projektima i sarađivala sa organizacijama civilnog sektora na programima ljudskih i manjinskih prava. Izlagala je samostalno i u okviru bojnih kolektivnih izložbi. Autorka je knjiga fotografija – publikovanih foto bajki.