KIC “Budo Tomović” – Program za srijedu, 06. april 2016.godine

 

KIC - Logotip

 
 

U srijedu, 06. aprila 2016. godine, KIC “Budo Tomović”, organizuje više programa. Prvi je predviđen već za 12h, a radi se o promociji spota muzičke zvjezdice Jovana Aleksića. U 20h, održaće se predstava  “Lista za ljubav”, a u 20,30h je nastavak Drugog besplatnog kursa “Crnogorsko oro”.

 

Promocija spota muzičke zvjezdice Jovana Aleksića

Predstavljanje prve kompozicije i spota za pjesmu „Tvoje riječi“ crnogorske muzičke zvjezdice Jovana Aleksića, trinaestogodišnjeg Podgoričanina, održaće se u okviru press konferencije u 12h.

Promocija spota će biti organizovana u srijedu, 6.aprila, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

 

Predstava „Lista za ljubav“ u KIC-u

Predstava „Lista za ljubav“ nastala u koprodukciji Teatra mladih i Hercegnovskog pozorišta biće izvedena u srijedu, 6.aprila, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati.

Tekst za ovu predstavu napisao je kandski pisac Norman Foster, a prevod je napisala Ana Savjak. Scenografiju je uradila Vana Prelević, a u predstavi igraju: Marija Đurić, Goran Slavić i Branko Ilić.

Riječ je o komediji neočekivanog zapleta koja otkriva šta se dogodi kada dva prijatelja Bil (Goran Slavić) i Leon (Branko Ilić) upadnu u zamku zvanu Džastin (Dragana Daca Dabović). Duhovito ispričana priča razrješava dilemu postoji li idealan životni partner odnosno partnerka.

Ulaznice su u prodaji od 29.marta i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 20h) po cijeni od 6 eura.

 

Drugi kurs „Crnogorsko oro“ u KIC-u

Drugi besplatan kurs „Crnogorsko oro“ za odrasle koji organizuje Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ omogućiće građanima Podgorice savladavanje osnove ove tradicionalne igre. 

Ispunivši naša očekivanja, prošlogodišnje uspješno izdanje kursa bilo je predmet interesovanja šire javnosti i podstrek mnogim polaznicima na usavršavanje stečenog znanja.

Polaznici će i ovog puta uz pomoć koreografa Hasana Cana Đečevića i njegovih stručnih saradnika Emina Đečevića, Biljane Pićurić i Olega Cmiljanića kroz igru, pjesmu i druženje savladati osnove tradicionalne crnogorske igre i saznati neke pojedinosti o starini i karakteru starocrnogorske igre, pojmu crnogorskog ora itd. 

Pozivamo sve zaniteresovane sugrađane na prvi čas u srijedu, 6.aprila, u KIC-u „Budo Tomović“, od 20:30.