KIC “Budo Tomović” – Program za srijedu, 4. maj 2016.godine

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

Za srijedu, 4. maja, KIC “Budo Tomović” organizuje dva događaja i to u 19h promociju knjige “Narodne poslovice” sakupljača Vojina Đokova Koprivice i u 20h, podgoričku premijeru dugometražnog dokumentarnog filma ”U trag zaboravu”, autorke Maje Janjušević.

 

Promocija knjige “Narodne poslovice“

Narodne poslovicePromocija knjige “Narodne poslovice” sakupljača Vojina Đokova Koprivice biće održana u srijedu, 4.maja, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti prof.dr Dragan Koprivica i u ime izdavača Petar Koprivica. Program će voditi Adriana Žolja Bošković.

Vojin Đokov Koprivica (1955 – 2012) posvetio je veliki dio svog slobodnog vremena prikupljanju narodnog blaga. Zapisivao je narodne poslovice i izreke, momačke i đevojačke pjesme koje su se pjevale u Banjanima, hercegovačke gange i anegdote. U ovoj zbirci sakupljene su 5.142 narodne poslovice.

 

Premijera dokumentarnog filma ”U trag zaboravu”

Vito NikolicKulturno – informativni centar ”Budo Tomović”, u okviru manifestacije ”Dani Vitomira Vita Nikolića”, organizuje podgoričku premijeru dugometražnog dokumentarnog filma ”U trag zaboravu”, autorke Maje Janjušević.

Film će biti prikazan u srijedu, 4.maja, u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Nakon projekcije filma o životu i djelu Vita Nikolića, jednog od najpoznatijih i najvoljenijih crnogorskih pjesnika, govoriće Danica Nikolić njegova kćerka, kao i kolege i prijatelji: Rajko Cerović, Milorad Bošković i Slobodan Vuković, dok će stihove kazivati Miro Nikolić. Voditeljka programa je Kristina Stevović.