KIC „Budo Tomović“ – Program za srijedu, 8. jun 2016. godine

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 
 

Promocija knjige “Ne briši suze”

Promocija knjige Ne brisi suzePromocija knjige “Ne briši suze” autorke Radojke Mugoše Petrić biće organizovana u srijedu, 8.juna, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti: knjževnik i recenzent Veselin Brnović, prof. Olga Dabović Klikovac i pjesnikinja Vera Bojanić. Medijator programa je književnik Milan Rajović.

Radojka Mugoša Petrić je rođena 1965.godine u Podgorici. Poezijom i kratkom pričom bavi se od rane mladosti. Do sada je svoje radove objavljivala u Zborniku Udruženja književnika i umjetnika “Sjeverac” i preko interneta, a nastupala je na više književnih susreta, večeri i promocija u Crnoj Gori, Srbiji, Republici Srpskoj i u Albaniji. Ovo je njena druga knjiga. Član je Udruženja književnika i umjetnika “Sjeverac” u Podgorici, Udruženja književnika “Crne Gore”, Udruženja književnika “Skadarlijska boemija” iz Beograda i Književne zajednice “Jugoslavije” u Beogradu.

Više info – Radojka Mugoša Petrić, autorka 069 997 803 i 067 883 700

 

Predstava “Mir”

Predstava MirKulturno – informativni centar „Budo Tomović“ će i ove godine tradicionalno biti učesnik u takmičarskom dijelu 46.Festivala dramskih amatera Crne Gore sa predstavom “Mir” koji se održava od 7. do 10.juna u Bijelom Polju.

DODEST-ova predstava „Mir” bazirana na kolažu poezije i životnih poruka Iva Andrića i Vitomira Nikolića, a u režiji  Sejfa Seferovića biće izvedena u srijedu, 8.juna, na sceni bjelopoljskog Centra za kulturu, sa početkom u  21 sat. Riječ je o komadu u kojem igraju članovi pozorišne radionice DODEST: Ksenija Kavarić, Vasilije Batrićević, Lenka Mirković, Marija Brnović, Maša Kalezić, Rajko Brajović, Marija Boljević, Ljubica Smolović i Rastko Sekulović. Predstava govori o miru kao sveopštoj ljudskoj potrebi.

Više info – Sejfo Seferović 067 261 949