KIC-ov poetski teatar na Ratkovićevim večerima poezije u Bijelom Polju

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 

Poetski teatar “Glasovi lavirinta” Foruma mladih pisaca KIC-a “Budo Tomović” biće predstavljen 4. septembra na 46. Ratkovićevim večerima poezije, u okviru Programa za mlade pjesnike.

Četrnaest članova Foruma scenski izvodi autorsku poeziju, tematski i poetički različitu. Osjećajući iz različitih senzibiliteta duh ovog vremena, predstavljaju kolektivni glas jedne generacije. Lavirint u samom nazivu je metafora potrage ovih mladih ljudi, potrage za sobom, za smislom, za izražavanjem putem umjetnosti. Scenario je sastavljen izborom iz poezije: Đorđija Đukanovića, Irine Lakić, Ane Spahić, Nikole Ćorca, Alena Drpljanina, Anđele Matanović, Nataše Gudelj, Luke Boljevića, Milene Radević, Barbare Delać, Jelene Đurović, Alekse Đuričkovića, Marka Stanojkovskog i Jane Radičević.

 

KIC-ov teatar poezije - 1

 

Pored zaposlenih u KIC-u, realizaciju programa su pomogli: glumac Danilo Čelebić, kostimografkinja Vera Šoškić i reditelj Draško Đurović.

 

KIC-ov teatar poezije - 2

 

Nakon odličnog prijema ovog multimedijalnog projekta u Podgorici, Kotoru i Tivtu, predstavljanjem publici renomirane pjesničke manifestacije Ratkovićeve večeri poezije, Forum mladih pisaca KIC-a krunisaće njegova ovogodišnja izvođenja.

 

KIC-ov teatar poezije - 3

 

Podsjećamo da je u cilju stimulisanja mladih neafirmisanih pisaca, prvenstveno studentske i srednjoškolske populacije i njihovog stvaralaštva, Forum mladih pisaca osnovan na javni poziv KIC-a „Budo Tomović“ u februaru 2015. godine Od tada njih četrdesetak, u dogovorenim terminima održavaju sastanke u KIC-u na kojima čitaju svoju poeziju i prozu i otvoreni za produktivnu kritiku, diskutuju o svojim radovima. Njihov rad krunisan je prvim zbornikom poezije i proze „Raspoloženi za ptice“ koji je objavljen krajem prošle godine, a u pripremi je i drugo izdanje.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − three =