Koncert britanske soul senzacije Joss Stone u Luštici Bay-u

 

Lustica Bay

 
 

Britanska soul i R’n’B senzacija Džos Ston /Joss Stone/ nastupiće prvi put u Crnoj Gori na koncertu u subotu 25. juna u okviru saradnje sa kompanijom Luštica Development a u cilju promovisanja i podrške zelenoj kulturi u Crnoj Gori.

Spektakularan koncert će biti unikatan događaj usmjeren na podizanje pažnje ka usvajanju ekološki održive prakse u kreativnim industrijama a sav honorar od koncerta internacionalna soul diva doniraće nevladinim organizacijama za zaštitu životne sredine u Crnoj Gori.

U pitanju su nevladine organizacije Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), međunarodni centar za održivu kulturnu saradnju “Krug” (Green Culture organization) sa sjedištem u Londonu i ograncima u Podgorici, Cetinju i Skoplju, kao i organizacije koje podržavaju zelenu kulturu.

Koncert za prijatelje, partnere i zvanice Luštice Bay-a, novog turističkog grada u Crnoj Gori, biće održan na Luštici, u plažnom klubu Almara na Oblatnom, sa početkom u 20 časova.

Tom prilikom medijima i gostima će se obratiti Daren Gibson /Darren Gibson/  izvršni direktor kompanije Luštica Development koja razvija projekta Luštica Bay, i Vesna Sokolovska Jovićević, osnivač i vizionar nevladine organizacije “Krug” koja se bavi održivom kulturnom saradnjom i promovisanjem ekološki održivog kreativnog sektora.

 

Joss Stone - plakat

 

JOSS STONE

Joss Stone (rođena kao Joscelyn Eve Stoker 11.4. 1987.) je engleska soul i R&B pjeačica, kantautorka i glumica. Njena vrtoglava karijera počela je 2003, kada je lansirana kao 16-ogodišnja plavokosa soul senzacija. Njen debi album, “The Soul Sessions”, bio je transatlantski uspeh i zabilježio je multimilionsku prodaju. Tokom naredne decenije, ona je prodala više od 12 miliona albuma širom svijeta, osvojila BRIT i Gremi /Grammy/ nagrade. Nastupala je sa legendarnim zvijezdama kao što su “Kum soula” Džejms Braun / James Brown/, Rod Stjuart / Rod Stewart/, Stivi Vonder /Stevie Wonder/, Džef Bek /Jeff Beck/ i Ringo Star /Ringo Starr/. Oformila je projekat “SuperHeavy”, sa  Mikom Džegerom, Dejvom Stjuartom i Demijanom Marlejem / Mick Jagger, Dave Stewart & Damian Marley/.

Ona je portparolka američkog prodajnog lanca “Gap”, gdje joj je prethodnica bila Sara Džesika Parker /Sarah Jessica Parker/. Često nastupa bosonoga. Zbog lijepog i visokog glasa, uspoređuju je sa Aretom Frenklin /Aretha Franklin/.

 

Joss Stone

 

Za više informacija posjetite www.jossstone.com