Koncert gitariste Zorana Anića

 

29. novembar 2011.
Podgorica, Perjanički dom, 20h.

 

 

Koncert gitariste

Zorana Anića

 

 

U utorak, 29.novembra sa početkom u 20 časova u Perjaničkom domu na Kruševcu održaće se koncert gitariste iz Srbije Zorana Anića.

Zoran Anić je rođen 1973. godine u Beogradu gdje, ocijenjen kao veliki talenat, započinje svoje muzičko obrazovanje (gitara) i za svega nekoliko mjeseci školovanja ima svoj prvi javni nastup i snimanje za nacionalni radio. Magistrira sa najvišom ocjenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gdje upisuje i doktorske studije. Pored redovnih studija školovao se kod eminentnih svjetskih profesora kao što su Alerio Dias, Alexandre Lagoya, Dušan Bogdanović, Roland Dyens, Costas Cociolis, Hubert Kappel i drugi.

Pobjednik je mnogih internacionalnih i nacionalnih takmičenja. Ranije oslovljavan kao mladi talenat, a kasnije kao zreli muzičar “virtuoznih i nadahnutih interpretacija”, ostvario je veliki broj veoma zapaženih koncerata u zemlji i inostranstvu (Italija, Francuska, Španija, Austrija, Grčka, Mađarska, Slovenija, Bugarska, Crna Gora, BiH…).

Pored bogate solističke karijere ostvario je i plodnu karijeru kao kamerni muzičar nastupajući u raznim kamernim sastavima sa domaćim i inostranim muzičarima. Zapaženi su njegovi nastupi sa vodećim simfonijskim, kamernim i revijalnim orkestrima. Pored ozbiljne bavio se i alternativnom muzikom. Smimio je veliki broj audio i video zapisa. Profesor je u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu. Bio je docent na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i aktivni predavač i član žirija na mnogim međunarodnim festivalima i takmičenjima. Osnivač je Asocijacije klasičnih gitarista Srbije i osnivač i direktor Guitar Open Festival-a u Subotici. Osnivač je i Charter President Rotary Club-a Beograd-centar.

Na koncertu u Perjaničkom domu Anić će se predstaviti kompozicijama Brešanela, Kelnera, Sora, Paganinija, Albeniza.
Organizator koncerta je Centar savremene umjetnosti Crne Gore.